Brukev zelná – Češka z Česka

Brukev zelná

Únor 3, 2016

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky můžete připravovat bez masa, půl na půl s mletým masem, nebo s na kostičky nakrájeným uzeným. Všechny varianty jsou skvělé! V následujícím článku uvádím recept na kapustové karbanátky s mletým masem.
Únor 10, 2016

Kapustnica

Kapustnica je původně slovenská polévka, která se na Slovensku nevaří z kapusty, ale ze zelí. Na Slovensku se totiž zelí říká kapusta. Se Slováky máme společnou minulost a jak to tak bývá, jídla se přejímají a upravují. Recept na kapustnicu se ujal i v Čechách, ale místo zelí se mnohdy používá kapusta. 
Únor 12, 2016

Polévka se zelím a čočkou

Únor 13, 2016

Smažený květák

 
Únor 18, 2016

Vepřové maso s kapustou

Únor 22, 2016

Salát z bílého zelí

Ingredience: 1/2 hlávky bílého zelí 3 – 4 mrkve 1 lžíce nastrouhaného křenu olivový olej cukr sůl pepř   Postup: Na tenké nudličky nakrájím zelí, na hrubém […]