Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • Vlogy
  • O mně
  • Spolupráce
Polévky

Květáková polévka

Rovnou na recept

Jemná smetanová květáková polévka. Rychlý a snadný recept, který bude o to víc neobyčejný, když polévku na talíři posypete chlebovými krutonky, rozmarýnem a sýrem s modrou plísní. 

kvetakova polevka ceskazceska.cz e1578051471772

Květáková polévka | Recept

20 min příprava a 20 min vaření
Od: Češka z Česka
  • 3 ledna, 2020
  • 4
  • 40 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stružky česneku
  • 1,5 lžíce rozmarýnových lístků
  • 1 květák
  • 500 ml mléka
  • 500 – 600 ml kuřecího vývaru
  • 200 g asi den starého chleba
  • 80 ml smetany
  • pepř
  • sůl
  • 100 g sýru s modrou plísní
Postup
Step 1
Polovinu oleje rozpálím v hrnci, přidám nakrájenou cibuli a 5 min opékám. Vmíchám nakrájené 2 stroužky česneku a nechám minutu opékat. Poté přidám na růžice rozebraný květák bez košťálu. Krátce opeču a přidám mléko a vývar. Přivedu k varu a nechám 20 min probublávat.
Step 2
Mezitím smíchám na kostičky nakrájený chleba se zbytkem oleje a rozmarýnem na plech. Při 200 C peču 10 min (hlídejte, ať ho nespálíte).
Step 3
Polévku rozmixuji tyčovým mixérem dohladka. Přidám do ni smetanu, dochutím solí a pepřem. A je to! Na talíř podávám s krutonky, sýrem a pokapané olejem.

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Rybí polévka
Segedínský guláš

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Jakusová

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bylinky
  • Bábovka
  • Dýně
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jahody
  • Jaro
  • Jihočeský kraj
  • Kapusta
  • Králičí maso
  • Královehradecký kraj
  • Kuřecí maso
  • Kynuté těsto
  • Křen
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Pardubický kraj
  • Podzim
  • Povidla
  • Rozhovory
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Smetana
  • Spolupráce
  • Staročeské recepty
  • Středočeský kraj
  • Svatomartinské hody
  • Tvaroh
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vlog
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima
  • Čokoláda
  • Řepa

Rubriky

  • Bylinky
  • Česká kuchyně
    • Cukroví
    • Hlavní jídla
    • Nápoje
    • Polévky
    • Saláty
    • Sladké
    • Slané
  • České značky
  • Nezařazeno
  • Suroviny
  • Vlogy
  • Z cest
  • Zvyky a tradice
  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení | Češka z Česka | Jana Jakusová © 2023
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Necessary
Vždy povoleno
Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
ULOŽIT A PŘIJMOUT