Kapustové karbanátky můžete připravovat bez masa, půl na půl s mletým masem, nebo s na kostičky nakrájeným uzeným. Všechny varianty jsou skvělé! V následujícím článku uvádím recept na kapustové karbanátky s mletým masem.
Recept | Kapustové karbanátky
- 18 října, 2019
- 4
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 ks menší kapusty
- 2 ks vejce
- 250 ml mléka
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
Postup
- Step 1
- 1. Kapustu nakrájím na malé kousky, povařím v osolené vodě a nechám okapat.
- Step 2
- 2. Na jemno nakrájenou cibuli osmažím na trošce oleje.
- Step 3
- 3. Mleté maso osolím, opepřím, přidám osmahnutou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžete přidat trochu mléka).
- Step 4
- 4. Do směsi prolisuji česnek a podle hustoty přidám strouhanku.
- Step 5
- 5. Rukama směs prohnětu, aby se všechny ingredience propojily a vytvořím kuličky o něco menší jak pěst, hehce je splácnu a obalím v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Vkládám je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažím dozlatova.