Kapustové karbanátky - Češka z Česka
parallax background

Kapustové karbanátky

Hromnice
Únor 1, 2016
Koblihy
Únor 5, 2016
 

Kapustové karbanátky můžete připravovat bez masa, půl na půl s mletým masem, nebo s na kostičky nakrájeným uzeným. Všechny varianty jsou skvělé! V následujícím článku uvádím recept na Kapustové karbanátky s mletým masem.


Ingredience:

500 g mletého masa

1 ks menší kapusty

2 ks vejce

250 ml mléka

1 ks cibule

4 stroužky česneku

mletý pepř

sůl

strouhanka

hladká mouka

olej

 

Postup:

 1. Kapustu nakrájím na malé kousky, povařím v osolené vodě a nechám okapat.

 2. Na jemno nakrájenou cibuli osmažím na trošce oleje.

 3. Mleté maso osolím, opepřím, přidám osmahnutou cibuli, kapustu a 1 rozšlehané vejce (můžete přidat trochu mléka).

 4. Do směsi prolisuji česnek a podle hustoty přidám strouhanku.

 5. Rukama směs prohnětu, aby se všechny ingredience propojily a vytvořím kuličky o něco menší jak pěst, hehce je splácnu a obalím v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Vkládám je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažím dozlatova.

Jako příloha je výborná bramborová kaše nebo bez slupky vařené brambory.

Přeji dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *