Zelné flíčky s houbami
parallax background

Zelné flíčky s houbami

král sýrů
Párování vína a sýrů s bílou plísní
Listopad 7, 2016
Hrachovka
Hrachovka
Listopad 17, 2016
 

Zprvu se vám to může zdát neslučitelné - těstoviny, zelí, houby a smetana. I mě to hned nelákalo, ale vyzkoušela jsem a je to úžasné spojení chutí! :) Zelné flíčky s houbami jsem pro jejich úspěch pekla 2x za sebou! Zkuste je také. ;)

Ingredience:

300 g těstovin na zapékání (fleky, flíčky)

hrst sušených hub

1 cibule

1 kg bílého hlávkového zelí

1/2 lžičky mletého kmínu

50 ml smetany ke šlehání

sůl

čerstvě mletý pepř

2 lžíce sádla, másla nebo oleje na vymazání zapékací formy

Příprava zabere asi 20 min kvůli krájení zelí na malé kousky. Zapékání trvá také tak 20 min a postup je velmi snadný. :)

Postup:

  1. hodinu před vařením zaliji houby vodou, nechám je bobtnat a pak je 15 min vařím a sliji.

  2. Mezitím  uvařím těstoviny podle návodu, scedím a promíchám s trochou sádla, oleje nebo másla, aby se neslepily ještě dříve, než je potřeba. :)

  3. Zatím co se vaří těstoviny, nakrájím zelí na cca 1 cm proužky, které překrájím na kostičky o velikosti asi taky 1 cm. Ty v cedníku proliji vroucí vodou z konvice a nechám okapat.

  4. Na sádle, másle nebo oleji (podle toho, co zrovna používám) osmahnu cibulku dorůžova. Přidám zelí, kmín, pepř a sůl. Dusím asi 10 min a podle potřeby přilévám vodu, aby se ingredience stále dusily, ne smažily. Nakonec vmíchám houby a těstoviny.

  5. Smíchané ingredience dám do vymazané zapékací mísy a přeliji smetanou. Vložím do předehřátá trouby na 200°C a zapékám, dokud povrch nezezlátne.

 

1 Comment

  1. […] pár dny jsem recept na fleky se zelím a houbami viděla u Jany, která píše Češka z Česka. Hned se mi zalíbil a vlastně jsem měla pocit, že jsem už někdy něco takového jedla. Hned […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *