Brokolicový krém - Češka z Česka
parallax background

Brokolicový krém

Bramborové špalíčky se zelím a uzeným masem
Březen 1, 2016
Ořechová bábovka
Březen 6, 2016
 

Brokolice je jedním z kultivarů Brukve zelné a obsahuje velkou řadu vitamínů, minerálů a vlákniny. Obsahuje také sloučeniny, díky kterým pomáhá snižovat riziko vzniku rakoviny. Uvařte z ni třeba lahodnou brokolicovou polévku, brokolicový krém.

Ingredience:

500 g brokolice

2 brambory

2 lžíce másla
1 velká cibule
1,5 l zeleninového vývaru

(nebo vody + 2 bobkové listy a 2 kuličky nového koření a 2 kuličky pepře)
kelímek smetany
3 stroužky česneku

pepř

sůl

 

Postup:

Nejprve nakrájím cibuli a brokolici na růžičky, pokrájím i košťály.

Na másle zpěním nakrájenou cibuli, zaliji vývarem nebo vodou (pokud vodou, tak doporučuji přidat 2 bobkové listy a 2 kuličky nového koření a 2 kuličky pepře).

Přidám na kostičky nakrájené brambory a nechám vařit.

Brokolici vařím do poloměkka. Zbytečně ji nerozvářím, ať neztrácí své prospěšné látky.

Uvařenou brokolici přidám do hrnce k uvařeným bramborám, přidám smetanu a vše tyčovým mixérem rozmixuji (nezapomeňte vyndat bobkové listy a kuličky koření).

Přidám prolisovaný česnek a podle chuti dochutím solí a pepřem.

Krémové polévky nevyhledávám, protože mi v nich vždy chybí něco na skus. 🙂 Často je tedy nerozmixuji úplně a pár růžiček brokolice (v tomto případě) dávám stranou. Přidávám je až do promixované polévky.

Jaké úpravě dáváte přednost vy? 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *