Bábovky jsou minimálně od období první republiky velmi oblíbené. Příprava je totiž jednoduchá, přesto mají punc svátečních chvil, nedělí a svátků. V českých kuchařkách se na bábovky objevují všelijaké recepty, a to od rychlých hrnkových až po kynuté.
Ořechovou bábovku jsem pro vás už pekla, stejně tak perníkovou, oblíbenou mramorovou nebo tvarohovou. Tato bábovka je ale vylepšená kousky čokolády. Navíc hrníčkový recept bude upečený skoro tak rychle, jako k bábovce odpolední káva. 🙂
Recept | Vláčná ořechová bábovka s čokoládou
- 22 října, 2021
- 1 hod
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1 lžička domácího vanilkového cukru (nebo 1 sáček)
- 1 polévková lžíce rumu
- 2 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1/3 tabulky hořké čokolády
Postup
- Step 1
- Vlašské ořechy rozmixuji najemno (ne moc dlouho, ať z toho nemáte ořechové máslo:) ) a dám je do větší mísy k ostatních sypkým ingrediencím. Vše promíchám.
- Step 2
- K sypkému základu přidám tekuté ingredience a vše znovu důkladně promíchám. Nakonec nožem nakrájím malé kousky hořké čokolády a zamíchám je do těsta.
- Step 3
- Těsto vyliji do předem vymazané bábovkové formy a peču v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 min. Vpichem špejle kontroluji, jestli je bábovka už upečená.