Bábovka je jednoduchý a oblíbený sladký moučník. Existuje mnoho druhů bábovkových forem i nespočet receptů. Upečte si ořechovou bábovku s vlašskými ořechy a rozinkami. Je krásně vláčná a pokud nemáte na ořechy alergii, určitě nebudete litovat.
Najdete tady recept také na mramorovou, perníkovou a tvarohovou bábovku.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Dr. Popov, tradičním českým výrobcem bylinných mastí, čajů a doplňků stravy. Do receptu jsem přidala Psyllium Dr. Popova (doplněk stravy), což je čistě přírodní rozpustná vláknina pro zdravé zažívání. Vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického bez dalších přidaných látek. Je bez chuti a má všestranné užití, např. jako zdravé zahuštění masových směsí, do pomazánek nebo pečení.
Recept | Ořechová bábovka
- 19 března, 2020
- 12
- 60 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnek mletých ořechů
- 2 lžičky Psyllia Dr. Popova
- 1 lžíce kakaa (nemusí být)
- rozinky namočené v rumu
- 1 vejce
Postup
- Step 1
- Rozinky namočím do rumu a ořechy v mixéru rozmixuji.
- Step 2
- Všechny ingredience důkladně smíchám ve větší misce. Těsto naliji do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
- Step 3
- Peču v předehřáté troubě 45 min na 180 °C. Každá trouba ale může péci jinak, tak bábovku raději už po půl hodině kontrolujte zapíchnitím špejle. Jestli se na špejli nedrží těsto, je hotová.
Páni..to je ta nejsnažší bábovka jakou jsem kdy viděla. 😀 Myslíš že by ji šlo udělat i na plech ? Nemám formu na bábovku :/
Hrníčkové recepty jsou nejlepší. Budu přidávat další 🙂 Těsto můžeš jistě použít i na plech 😉 🙂