Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem. Bábovku jsem pekla a fotky stylizovala. Perníková bábovka s čokoládou a malinami vám připomene letní cestu do východočeského města Pardubice, města perníku.
Recept | Perníková bábovka
- 7 června, 2019
- 12
- 70 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1⁄2 prášku do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 3 vejce
- 250 ml plnotučného mléka
- 100 ml slunečnicového oleje
- 50 g másla
- 2 lžíce hrubé mouky
- 200 g čokolády na vaření
- 2 lžíce smetany na šlehání
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g malin
Postup
- Step 1
- Do velké mísy prosejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a perníkové koření.
- Step 2
- Zapracujte vejce, mléko a olej. Vymíchejte hladké těsto.
- Step 3
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte moukou.
- Step 4
- Těsto přelijte do formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 50 minut.
- Step 5
- Na polevu rozehřejte ve vodní lázni čokoládu, přidejte smetanu a olej. Míchejte dohladka.
- Step 6
- Vychladlou bábovku vyklopte z formy a přelijte horkou čokoládou. Ozdobte malinami.