Perníková bábovka s čokoládou a malinami

Perníková bábovka s čokoládou a malinami

Brokolicový krém
Duben 28, 2019
Hovězí závitky
Červen 11, 2019

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem. Bábovku jsem pekla a fotky stylizovala.

Perníková bábovka s čokoládou a malinami vám připomene letní cestu do východočeského města Pardubice, města perníku. :)

Ingredience:

12 porcí, příprava 70 min

350 g polohrubé mouky

200 g krupicového cukru

2 lžíce kakaa

1⁄2 prášku do pečiva

1 lžíce perníkového koření

3 vejce

250 ml plnotučného mléka

100 ml slunečnicového oleje

50 g másla

2 lžíce hrubé mouky

200 g čokolády na vaření

2 lžíce smetany na šlehání

1 lžíce slunečnicového oleje

100 g malin

 

 

Postup:

  1. Do velké mísy prosejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a perníkové koření.

  2. Zapracujte vejce, mléko a olej. Vymíchejte hladké těsto.

  3. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte moukou.

  4. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 50 minut.

  5. Na polevu rozehřejte ve vodní lázni čokoládu, přidejte smetanu a olej. Míchejte dohladka.

  6. Vychladlou bábovku vyklopte z formy a přelijte horkou čokoládou. Ozdobte malinami.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *