Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Sladké

Tvarohová bábovka

Rovnou na recept

Bábovka je jeden z nejtradičnějších moučníků, který je velmi oblíbený i u nás, v České republice. Nejen forem na bábovku, ale i receptů je nepřeberné množství. Zkusit můžete třeba mramorovou nebo ořechovou bábovku. Nyní vám ale prozradím recept na dokonale vláčnou tvarohovou bábovku s rumovými rozinkami.

Tvarohová bábovka

Recept | Tvarohová bábovka

Ještě že je tak jednoduchá a není s ní skoro práce, protože během chvilky nebude! 🙂
Od: Češka z Česka
  • 28 září, 2019
  • 12
  • 60 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 250 g tvarohu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 130 g cukru krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • citronové kůra z 1 jednoho bio citronu
  • rozinky
  • rum na namočení rozinek
  • sůl
Postup
Krok 1
Rozinky namočím do rumu tak, ať jsou akorát  ponořené a zbytečně neplavou. Neunavuji je hned na začátek. 🙂 Ležet v rumu mohou mimo lednici klidně několik hodin, ať jsou více nasáklé.
Krok 2
V rendlíčku rozehřeji máslo, aby bylo tekuté.
Krok 3
Do velké mísy přidám vlažné máslo, cukr, kůru z citronu a špetku soli (špetka je takové množství, které uchopíte mezi palec a ukazováček nebo naberete na špičku příborového nože). Důkladně promíchám a přidám vejce, tvaroh a rozinky i s rumem, ve kterém byly namočené (proto si dejte pozor, ať rumu není moc – těsto by bylo moc tekuté a vylévat rum by byla škoda 🙂 )
Krok 4
Do mísy k tekutým ingrediencím přidám prosátou mouku a kypřící prášek. Prosátou proto, aby bylo těsto nadýchanější. Důkladně promíchám, aby se všechny ingredience spojily. Ze začátku to vypadá jako problém, který se nevyřeší, ale nebojte, vyřeší se.
Krok 5
)
Krok 6
Krásné promíchané těsto naliji do vymazané formy vysypané hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem, aby šla bábovka vyklopit. Peču 30 min na 220 °C a dalších 15 min na 150 °C.

Tvarohová bábovka

Štítky

  • Bábovka

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Zelňačka
Vepřové závitky se zelím

Související články

Perník
Sladké

Perník

Bábovka
Sladké

Bábovka

Ovocné knedlíky
Sladké

Ovocné knedlíky

3 comments

  • Dagmar
    28 dubna, 2019

    Ahojky, zkouším podle Tebe tvarohovou bábovku. Pečeš opravdu na 220?Děkuji, krásný 🌞 den. Dáša

    Reply
    • Češka z Česka
      28 dubna, 2019

      Ahoj,

      v původním receptu je 30 min na 220 °C a dalších 15 min na 150 °C. Každá trouba ale peče jinak, tak pokud máš ozkoušeno péct bábovku na jiné stupně, tak bych se řídila spíš podle toho.
      Nebo to první pečení víc kontrolovat. 🙂
      Přeji prima den a budu ráda za zprávu nebo označení na sociálních sítích, jak se bábovka povedla. 🙂

      Jana❤

      Reply
  • Dagmar
    28 dubna, 2019

    Jani,

    děkuji za rychlou odpověď. Mám upečeno, ochutnáno. 😉 Jen neumím na Instagramu vložit popisek s příslušnou adresou. (Potřebovala bych školení, jak tam vše vkládat… 🙃) Dala jsem foto + popis od koho recept u sebe. (daglarka)
    Pěkný zbytek večera. 🙂

    Dáša

    Reply

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.