parallax background

Bábovka

Králík na česneku
Březen 19, 2017
 

Absolutní klasika českých moučníků - bábovka!

Nechte si domov provonět sladkou bábovkou, které je tak prostá, běžná, ale nikdy ne obyčejná! Její tvar jakoby její jednoduchost a běžnost povznášel někam dál. Možná do dětství - vašeho, maminčino, babiččino, nebo ještě dál...

 

Receptů na bábovku je nezpočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik! :) Jako já - už jste mohli zkusit ořechovou bábovku a ted přidávám recept na mramorovou hrníčkovou bábovku! P. S.: Těšte se na další! :) A tady už je slíbený recept na hrníčkovou bábovku:

 

Ingredience:

1 hrnek cukru

2 vejce

1/2 hrnku oleje

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek mléka

prášek do pečiva

vanilkový cukr

kůra z citronu

kakao

 

Postup:

  1. Smíchám cukr s vejci, přidám olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchám.

  2. Rozdělím těsto do dvou misek. Do jedné misky přidám podle chuti nastrouhanou kůru z citronu (nejlépe v bio kvalitě, nebo z citronu, který jsem nechala koupat se v octě cca 10 min).

  3. Do dalěí misky s těstem dám holandské kakao také podle chuti. Ráda dávám kakao hodně, protože mám ráda kontrast hořké chutě se svěží vanilkovo - citronovou.

  4. naliji do vymazané formy a peču na 200°C 45-50 min.

  5. Po upečené ještě horkou vyklopím na talíř.

  6. Krájím při dobré vůli vlažné :)

    Přeji vám dobrou chuť s trochou tradiční atmosféry! :)

    Vaše Češka z Česka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *