Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • Vlogy
  • O mně
  • Spolupráce
Sladké

Kefírová buchta z ovesných vloček

Rovnou na recept

Dali jste si předsevzetí, že začnete jíst zdravě nebo snížíte váhu, ale rádi mlsáte? Tak právě pro vás mám skvělý zdravý recept na kefírovou buchtu z ovesných vloček! Obsahuje jen pár ingrediencí, které můžete i při dietě – kefírové mléko, ovesné vločky, kakao a med. Tyhle suroviny obsahují řadu prospěšných látek, které jsou potřeba pro fyzickou i psychickou pohodu.

Upečete si ji k snídani?

Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou Moravia, která vyrábí mléčné produkty v jihomoravské Olešnici a v Jihlavě. Jejich výrobky jsou poctivé, výhradně z mléka od českých farmářů. Vyrobené tradičními postupy s využitím špičkových moderních technologií. V tomto receptu bylo použito šlehané kefírové mléko, které neobsahuje nic, co byste nečekali. Pouze mléko a kefírová kultura, která dělá kefír kefírem. Motto značky, Kvalita je obyčejná poctivost, jednoduše platí. 🙂

Moravia

kefirova buchta ceskazceska

Recept | Kefírová buchta z ovesných vloček

Příprava zabere 10 min a pečení 40 min.
Od: Češka z Česka
  • 18 prosince, 2019
  • 1 plech 30x17 cm
  • 1 hod
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 200 g drcených ovesných vloček
  • 400 ml kefírového mléka Moravia
  • 50 g holandského kakaa
  • 5 lžic medu
  • 1 balení prášku do pečiva
Postup
Step 1
Pokud nemám drcené ovesné vločky, jednoduše je rozmixuji v mixéru.
Step 2
Všechny suroviny společně promíchám v míse.
Step 3
Plech s hlubším dnem vymažu máslem a vysypu kokosem (použít můžete i pěčicí papír).
Step 4
Směs naliji na plech a dám péct na 180 °C po dobu 40 min. Buchta lehce popraská, ale i tak zůstává vláčná.
Step 5
Tip na kaloričtější verzi: Kvalitní vysokoprocentní čokoládu rozehřejte s trochou másla ve vodní lázni (na menší hrnec s vroucí vodou dejte skveněnou nebo nerezovou misku, kde čokoládu a máslo rozehřejte). Čokoládu pak vlijte na kefírovou buchtu a ozdobte kokosem, ořechy,… a nechte vychladnout.
kefirova buchta 1
kefirova buchta 3
kefirova buchta 4
kefirova buchta 5
kefirovabuchta ceskazceska
kefirova buchta ceskazceska 1
kefirovabuchta ceskazceska 2

Štítky

  • Čokoláda
  • Ořechy
  • Spolupráce

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Soutěž o knížku Naše výlety
Rybí polévka

Související články

Soutěž o knížku Naše výlety
České značky

Soutěž o knížku Naše výlety

Ořechová bábovka
Sladké

Ořechová bábovka

Sladký podmáslový chlebíček s ořechy
Sladké

Sladký podmáslový chlebíček s ořechy

4 comments

  • Sam
    5 května, 2022

    Zdravím, na jak velký plech je recept? Díky

    Reply
    • Češka z Česka
      5 května, 2022

      Dobrý večer, připravovala jsem v zapékací misce o rozměrech 30×17 cm. Ať se buchta podaří! 🙂 Jana

      Reply
  • Hanka
    28 prosince, 2022

    Dobrý den, Jani, zkoušela jsem Váš recept na Kefírovou buchtu z ovesných vloček, bohužel s nevalným výsledkem. Na první čtení mne zarazila absence vejce, použila jsem polovinu banánu a jedno malé jablko pro strukturu, bohužel výsledek po hodině a půl pečení v troubě (těsto se uvnitř zdálo stále syrovým) je nedopečené syrové těsto uvnitř, nakrčené obličeje dětí a naštvané komentáře, protože po vytažení z trouby jsem doplnila čokoládovým přelivem a ořechy a vypadalo to slibně. Co je špatně a hlavně, lze nějak opravit? Díky za radu, přeji krásné sváteční dny a těším se na další společné pečení. Hanka

    Reply
    • Češka z Česka
      29 prosince, 2022

      Dobrý den Hani, děkuji za zprávu. Kefírová buchta z ovesných vloček je po upečení vláčná a není potřeba přidávat vejce nebo jiné ingredience. Asi tím, že jste přidala banán a jablko, tedy šťavnaté ingredience, nebyl výsledek takový, jaký má být. Jestli mu dáte ještě šanci, budu ráda za zpětnou vazbu, jak recept chutnal. 🙂 Vím, že ho tenkrát po zveřejnění pekla i moje kolegyně a kamarádka, které si ho chválily. Děkuji, krásné dny! 🙂 Jana

      Reply

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Jakusová

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bylinky
  • Bábovka
  • Dýně
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jahody
  • Jaro
  • Jihočeský kraj
  • Kapusta
  • Králičí maso
  • Královehradecký kraj
  • Kuřecí maso
  • Kynuté těsto
  • Křen
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Pardubický kraj
  • Podzim
  • Povidla
  • Rozhovory
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Smetana
  • Spolupráce
  • Staročeské recepty
  • Středočeský kraj
  • Svatomartinské hody
  • Tvaroh
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vlog
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima
  • Čokoláda
  • Řepa

Rubriky

  • Bylinky
  • Česká kuchyně
    • Cukroví
    • Hlavní jídla
    • Nápoje
    • Polévky
    • Saláty
    • Sladké
    • Slané
  • České značky
  • Nezařazeno
  • Suroviny
  • Vlogy
  • Z cest
  • Zvyky a tradice
  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení | Češka z Česka | Jana Jakusová © 2023
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Necessary
Vždy povoleno
Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
ULOŽIT A PŘIJMOUT