Dali jste si předsevzetí, že začnete jíst zdravě nebo snížíte váhu, ale rádi mlsáte? Tak právě pro vás mám skvělý zdravý recept na kefírovou buchtu z ovesných vloček! Obsahuje jen pár ingrediencí, které můžete i při dietě – kefírové mléko, ovesné vločky, kakao a med. Tyhle suroviny obsahují řadu prospěšných látek, které jsou potřeba pro fyzickou i psychickou pohodu.
Upečete si ji k snídani?
Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou Moravia, která vyrábí mléčné produkty v jihomoravské Olešnici a v Jihlavě. Jejich výrobky jsou poctivé, výhradně z mléka od českých farmářů. Vyrobené tradičními postupy s využitím špičkových moderních technologií. V tomto receptu bylo použito šlehané kefírové mléko, které neobsahuje nic, co byste nečekali. Pouze mléko a kefírová kultura, která dělá kefír kefírem. Motto značky, Kvalita je obyčejná poctivost, jednoduše platí. 🙂
Recept | Kefírová buchta z ovesných vloček
- 18 prosince, 2019
- 1 plech
- 1 hod
- Vytisknout recept
Suroviny
- 200 g drcených ovesných vloček
- 400 ml kefírového mléka Moravia
- 50 g holandského kakaa
- 5 lžic medu
- 1 balení prášku do pečiva
Postup
- Krok 1
- Pokud nemám drcené ovesné vločky, jednoduše je rozmixuji v mixéru.
- Krok 2
- Všechny suroviny společně promíchám v míse.
- Krok 3
- Plech s hlubším dnem vymažu máslem a vysypu kokosem (použít můžete i pěčicí papír).
- Krok 4
- Směs naliji na plech a dám péct na 180 °C po dobu 40 min. Buchta lehce popraská, ale i tak zůstává vláčná.
- Krok 5
- Tip na kaloričtější verzi: Kvalitní vysokoprocentní čokoládu rozehřejte s trochou másla ve vodní lázni (na menší hrnec s vroucí vodou dejte skveněnou nebo nerezovou misku, kde čokoládu a máslo rozehřejte). Čokoládu pak vlijte na kefírovou buchtu a ozdobte kokosem, ořechy,… a nechte vychladnout.