Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Sladké

Tvarohová buchta s jablky

Rovnou na recept

Spojení vláčného tvarohového těsta, výrazná chuť másla, kousky jablek a chuť skořice. Pokud máte tyhle ingredience rádi, tak tento recept budete milovat! Tvarohové buchty a koláče k české kuchyni patří! Různé recepty s tvarohem jsem na blogu už připomínala, koukněte se např. na koláče, tvarohovou buchtu nebo tvarohové řezy,…

Recept vznikl ve spolupráci se značkou Fino, výrobcem potřeb do domácnosti, od pečících papírů přes úklidové pomůcky, až po rozložitelné odpadkové pytle.

Recept | Tvarohová buchta s jablky

Od: Češka z Česka
  • 15 listopadu, 2020
  • 12
  • 45 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 100 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 šťastná vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 velká jablka
  • skořice podle chuti
Postup
Krok 1
V míse utřu tvaroh s moučkovým cukrem, změklým máslem a vejci.
Krok 2
Vmíchám mouku, prášek do pečiva a skořici.
Krok 3
Přidám oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.
Krok 4
Těsto vliji do vymazané a vysypané formy, vložím do trouby a peču na 170 °C asi 30 min.
Krok 5
Tip: Na povrch můžete na ozdobu položit plátky jablka.
Krok 6
A teď už si k upečené buchtě uvařte kafe nebo čaj a vychutnejte si tuhle sladkou chvilku! 🙂

Štítky

  • Jablka

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Svátek sv. Martina (11. 11.)
Kateřinské zábavy

Související články

Perník
Sladké

Perník

Bábovka
Sladké

Bábovka

Ovocné knedlíky
Sladké

Ovocné knedlíky

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.