Tvarohová buchta s jablky
parallax background

Tvarohová buchta s jablky

Perníčky
Perníčky
Prosinec 22, 2016
Milionová polévka
Leden 8, 2017
 

Spojení vláčného tvarohového těsta, výrazná chuť másla, kousky jablek a chuť skořice. Pokud máte tyhle ingredience rádi, tak tento recept budete milovat!

Tvarohové buchty a koláče k české kuchyni patří! Různé recepty s tvarohem jsem na blogu už připomínala, koukněte se např. na koláče, tvarohovou buchtu nebo tvarohové řezy,...  :)


Ingredience

250 g měkkého tučného tvarohu

100 g másla

200 g moučkového cukru

1 prášek do pečiva

4 šťastná vejce

250 g polohrubé mouky

4 velká jablka

skořice podle chuti

Postup:

  1. V míse utřu tvaroh s moučkovým cukrem, změklým máslem a vejci.

  2. Vmíchám mouku, prášek do pečiva a skořici.

  3. Přidám oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.

  4. Těsto vliji do vymazané a vysypané formy, vložím do trouby a peču na 170 °C asi 30 min.

Tip: Na povrch můžete na ozdobu položit plátky jablka. 

A teď už si k upečené buchtě uvařte kafe nebo čaj a vychutnejte si tuhle sladkou chvilku! :)

Češka z Česka♥

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *