Tvarohová buchta - Češka z Česka
parallax background

Tvarohová buchta

Fenykl obecný
Březen 16, 2016
Vejce
Březen 20, 2016
 

Tahle buchta není jen tak ledajaká buchta. Je to buchta tvarohová, se sypkým těstem. Díky vlhkosti tvarohu sypké těsto zvláční a spojí se, takže není se třeba ničeho obávat. Po upečení drží pevně tvar a je výborná, jednoduchá a zvládnou ji i začátečníci.


Ingredience:

450 g polohrubé mouky

200 g krupicového cukru

1 sáček kypřicícho prášku 

máslo na vymazání + hoblinky na krustu

 

Na náplň:

750 g měkkého tvarohu

100 g krupicového cukru (šidím, dávám raději méně a doslazuji rozinkami)

3 vejce

1 sáček vanilkového cukru

500 ml mléka (2 hrnky)

rozinky dle chuti

 

Postup:

  1. Troubu předehřeji na 180 stupňů a máslem vymažu plech.

  2. Mouku smíchám s cukrem a práškem do pečiva. Dva hrnky směsi nasypu na plech.

  3. Zvlášť v misce utřu tvarohy s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a mlékem. Směs vyliji na sypké těsto na plechu a posypu jej propláchnutými rozinkami.

  4. Na tvaroh nasypu zbytek sypké směsi a dám na něj pár hoblinek másla. Peču v troubě asi 20 - 30 min, dokud se nezačne těsto oddělovat od stran plechu.

 

Přeji radost z pečení! :)

2 Comments

  1. Alena napsal:

    Vypadá to úžasně. Už dlouho jsem tuto buchtu nepekla, tak se do toho dám hned zítra. Snad se povede jako ta na obrázku 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *