Tvarohové řezy - Češka z Česka
parallax background

Tvarohové řezy

Ryby
Březen 9, 2016
Pstruh na másle
Březen 14, 2016
 

Kolem tvarohu se točí spousta úžasných sladkých receptů, ať už se jedná recepty na buchty, koláče, tvarohová těsta atp. U některých se nedá jednoznačně říct odkud pocházejí, ale jisté je, že v České republice jsou doma. Třeba tyto tvarohové řezy.

 

Ingredience:

500 g hladké mouky

100 g moučkového cukru

100 g másla

2 žloutky a 2 bílky zvlášť

6 lžic mléka

půl lžičky prášku do pečiva

kůra z poloviny bio citronu

1 vejce na potření

vlašské ořechy nebo mandle na posypání

 

Tvarohová nádivka:

Všechny ingredience promíchám a nakonec opatrně vmíchám ušlehaný sníh ze 2 bílků.

500 g měkkého tvarohu

2 žloutky

rozinky

50 g cukru

1 vanilkový cukr

kůra z poloviny citronu

2 bílky

 


Postup:

1. Do prosáté mouky přidám prášek do pečiva, cukr, rozkrájené máslo, v mléce rozšlehané žloutky a citronovou kůru.

2. Těsto rukama zpracuji a dám do studena ztuhnout.

3. Těsto rozdělím na dva díly, jeden větší a druhý menší. Pomoučím vál a váleček. Vyválím větší díl na silnější plát a přes váleček ho opatrně přendám na plech pokrytý pečícím papírem. Pokud není těsto pravidelné na plechu, jakože není, :) podle potřeby ho odřežu a připevním tam, kde je potřeba. Nepanikařím :)

4. Těsto přetřu tvarohovou nádivkou.

5. Zbylé těsto vyválím na slabší plát a stejným způsobem ho položím na tvarohovou nádivku, strany přitisknu. Těsto potřu prošlehanými bílky, posypu ořechy a i ty ještě lehce potřu bílky, aby se nespálily.

6. Tvarohové řezy peču zvolna v předem vyhřáté troubě dozlatova, po vychladnutí nakrájím a pocukruji.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *