Kolem tvarohu se točí spousta úžasných sladkých receptů, ať už se jedná recepty na buchty, koláče, tvarohová těsta atp. U některých se nedá jednoznačně říct odkud pocházejí, ale jisté je, že v České republice jsou doma. Třeba tyto tvarohové řezy.
Recept | Tvarohové řezy
- 11 března, 2016
- Vytisknout recept
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 2 žloutky a 2 bílky zvlášť
- 6 lžic mléka
- půl lžičky prášku do pečiva
- kůra z poloviny bio citronu
- 1 vejce na potření
- vlašské ořechy nebo mandle na posypání
- Tvarohová nádivka:
- Všechny ingredience promíchám a nakonec opatrně vmíchám ušlehaný sníh ze 2 bílků.
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 žloutky
- rozinky
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- kůra z poloviny citronu
- 2 bílky
Postup
- Step 1
- Do prosáté mouky přidám prášek do pečiva, cukr, rozkrájené máslo, v mléce rozšlehané žloutky a citronovou kůru.
- Step 2
- Těsto rukama zpracuji a dám do studena ztuhnout.
- Step 3
- Těsto rozdělím na dva díly, jeden větší a druhý menší. Pomoučím vál a váleček. Vyválím větší díl na silnější plát a přes váleček ho opatrně přendám na plech pokrytý pečícím papírem. Pokud není těsto pravidelné na plechu, jakože není, 🙂 podle potřeby ho odřežu a připevním tam, kde je potřeba. Nepanikařím 🙂
- Step 4
- Těsto přetřu tvarohovou nádivkou.
- Step 5
- Zbylé těsto vyválím na slabší plát a stejným způsobem ho položím na tvarohovou nádivku, strany přitisknu. Těsto potřu prošlehanými bílky, posypu ořechy a i ty ještě lehce potřu bílky, aby se nespálily.
- Step 6
- Tvarohové řezy peču zvolna v předem vyhřáté troubě dozlatova, po vychladnutí nakrájím a pocukruji.