Češka z Česka
  • Hledat
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Hlavní jídla

Fazolová pánev

Rovnou na recept

Fazolová pánev aneb jídlo z jedné pánve. Takovéhle recepty mám ráda. 🙂 Při přípravě se ušpiní jen minimum nádobí, recept je jednoduchý a rychlý. Obsahuje plno zeleniny a luštěnin, které jsou zdravé a zasytí. Jako přílohu můžete dát snad cokoliv, např. rýži, bulgur, kuskus nebo jáhly. Na závěr jsem jídlo posypala nakrájeným medvědím česnekem, ale hodí se i řeřicha, jarní cibulka nebo pórek.

Recept vznikl ve spolupráci s mladou českou značkou Fabini, vyrábějící praktické, kvaliní a designové nádobí. V nerezové pánvi jsem tenhle recept připravila a mohu ji vřele doporučit. Navíc se mi na firmě moc líbí vstřícný přístup k zákazníkům. Více informací najdete na webu www.fabini.czfabini.cz

Fazolová pánev

Fazolová pánev | Recept

Od: Češka z Česka
  • 17 března, 2020
  • 6
  • 30 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 100 g (v suchém stavu) fazolí červená ledvina nebo 1 plechovka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • 1 fenkl
  • 1 lžíce na jemno drceného kmínu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 1 lžíce soli
  • 3-4 brambory
Postup
Krok 1
Červené fazole předem namočím do studené vody (alespoň na 12 hod). Namáčecí vodu sliji a v čerstvé vodě fazole vařím do měkka 1-2 hod.
Krok 2
Nakrájím všechnu zeleninu na přibližně stejně velké kousky. Cibuli na měsíčky, česnek na kostičky, mrkev na šikmé plátky, fenykl na měsíčky a brambory na kostičky.
Krok 3
V konvici uvařím 0,5 l vody.
Krok 4
Na oleji osmažím cibuli, přidám česnek a chvilku společně orestuji. Poté přidám mrkev, fenykl, máslo, koření a chvilku vše opékám.
Krok 5
Do pánve přidám předem uvařené fazole a brambory. Vše zaliji 0,5 l horké vody, přiklopím pokličkou a přivedu k varu. Vařím na mírném ohni cca 15 min (podle velikosti brambor). Bramborový škrob omáčku příjemně zahustí.
Krok 6
Na závěr můžete přidat kvalitní sójovou omáčku a zelené natě pórku, jarní cibulky, nebo řeřichu či medvědí česnek.

Štítky

  • Bezmasá jídla
  • Luštěniny

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Drožďová pomazánka
Ořechová bábovka

Související články

Guláš
Hlavní jídla

Guláš

Karlovarský knedlík
Hlavní jídla

Karlovarský knedlík

Smažený květák
Hlavní jídla

Smažený květák

2 comments

  • Marek Krejčí
    4 července, 2020

    Dobrý den, váš blog se mi líbí. Jsme čtyř členná rodina a každý den něco vymýšlet co vařit je fakt obtížné. Na vašem blogu je tolik jídel co vařit, což je super. Měl bych jeden malý dotaz. Ještě jsem podle vás nezačal vařit, zajímalo by mne pro kolik osob jsou ty recepty napsané? Jsme dva dospělí a jedno tří leté dítě a jedno roční miminko. Děkuji za odpověď.

    Reply
    • Češka z Česka
      17 července, 2020

      Dobrý den, moc děkuji za komentář. Jsem ráda, že se Vám blog líbí. 🙂 V receptu je u ikonky panáčka počet porcí, např. recept na fazolovou pánev je pro 6 osob. Vetšinou jsou ale recepty napsané pro 4 lidi. Jana❤

      Reply

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.