Škvarková pomazánka
parallax background

Škvarková pomazánka

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Leden 29, 2019
Masopust
Únor 10, 2019

Škvarková pomazánka patří k masopustu, podobně jako koblihy, koláče, uzená polévka,  jitrnice a další tučná a dobrá jídla. Dopřejme si masopustní hodování bez výčitek a s radostí, přichází přeci jednou za rok.

Ingredience:

250 g škvarků

2 lžíce plnotučné hořčice

2 lžíce sádla

1 středně velká cibule

3 vejce uvařená natvrdo (bez žloutků)

2 nákládané okurky (+ k podávání)

čerstvě mletý pepř

sůl

čerstvý chleba a jarní cibulka k podávání

 

Postup:

Všechny ingredience rozmixuji dohladka. Pomazánka chutná nejlépe posolená na čerstvém voňavém a kvalitním chlebu s plátky kyselé okurky a jarní cibulkou.

Zajímají vás další recepty na česká jídla a tradice s nimi spojené? Sledujte mě na sociálních sítích a nic vám neunikne. :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *