Škvarková pomazánka patří k masopustu, podobně jako koblihy, koláče, uzená polévka, jitrnice a další tučná a dobrá jídla. Dopřejme si masopustní hodování bez výčitek a s radostí, přichází přeci jednou za rok. Nechybí ani na Moravě při degustacích vína. 🙂
Recept | Škvarková pomazánka
- 10 února, 2022
- 6
- 10 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 250 g škvarků
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce sádla
- 1 středně velká cibule
- 3 vejce uvařená natvrdo (bez žloutků)
- 2 nakládané okurky (+ k podávání)
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvý chleba a jarní cibulka k podávání
Postup
- Step 1
- Všechny ingredience rozmixuji dohladka. Pomazánka chutná nejlépe posolená na čerstvém voňavém a kvalitním chlebu s plátky kyselé okurky a cibulkou.
Zajímají vás další recepty na česká jídla a tradice s nimi spojené? Sledujte mě na sociálních sítích a nic vám neunikne. 🙂