Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Polévky

Rybí polévka

Rovnou na recept

Rybí polévka se v České republice tradičně připravuje na Vánoce, na Štedrovečerní večeři. Recepty na rybí polévku se odlišují  kořením, ale také tím, jestli se přidává kapří mlíčí a jikry, nebo jestli je základem pouze rybí vývar. Bude na vašem štědrovečerním stole?

Recept | Rybí polévka

Od: Češka z Česka
  • 20 prosince, 2019
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 400 g kapřího masa
  • 100 g jiker
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 šalotka
  • ½ cibule
  • 1 petržel
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 rohlík
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Postup
Krok 1
1.Do kastrolu vložte rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidejte pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijte studenou vodou a osolte. Jakmile se polévka začne vařit, seberte pěnu a 20 minut pomalu vařte na mírném ohni, poté vývar sceďte.
Krok 2
2. Na kousku másla orestujte najemno nasekanou šalotku. Čerstvou mrkev, kousek kořene petržele nastrouhejte a přidejte do hrnce. Restujte a zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, udělejte tak klasickou jíšku. Ingredience zalijte čirým rybím vývarem, promíchejte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Do polévky následně přidejte jikry nebo mlíčí a nechte pět minut vařit. Mezitím oberte z hlavy uvařené maso a dejte ho do hrnce.
Krok 3
3. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do pekáče a nechte je v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, občas je podle potřeby promíchejte. Kostičky rohlíků můžete také místo trouby opéct na pánvičce a přidat kousek másla.

Štítky

  • Vánoce

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Kefírová buchta z ovesných vloček
Květáková polévka

Související články

Česnečka
Polévky

Česnečka

Cibulačka
Polévky

Cibulačka

Dýňová polévka
Polévky

Dýňová polévka

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.