Češka z Česka zima logo
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Sladké

Vánočka

Rovnou na recept

Ráno, Štědrý den, a ten kdo se nepostí, se těší na vánočku. Sladké pletené pečivo s rozinkami, posypané mandlemi. Dříve se věřilo, že její křížové pletení ochrání lidi u stolu před zlými silami. 🙂

ceskazceska.cz vanocka

vanocka ceskazceska.cz

První zmínka o vánočce je už z 16. století. V té době ji ale směli péct pouze pekaři. Od 18. století se začala péct i v domácnostech na Štědrý den. Upéct ji nebylo jednoduché. Sehnat vhodné kvasnice a mouku bylo složité a proto hrozilo, že se vánočka srazí. O to hůře, když se sražené vánočce říkalo brousky a symbolizovaly neštěstí.

Upéct vánočku je i nyní výzva. Vánočka vyžaduje dostatek času a zpracování těsta je pro siláky. Nenechte se ale odradit a zkuste ji. Je výborná, a když ji vyrobíte vlastnoručně, budete mít o to větší radost. Navíc je možné, že když budete vědět, co za jejím upečením stálo, nesníte jí tolik. Já to tak mám. 🙂

Pokud jste se nenechali odradit a chuť na vánočku nebo radost z pokoření výzev vás přemohla, zde je recept:

Recept | Vánočka

Od: Češka z Česka
  • 20 prosince, 2020
  • 3 hod 30 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 560 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 110 g másla
  • 3 žloutky
  • 37 g droždí
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • mandle a rozinky dle chuti
  • na namočení rozinek trochu rumu
  • vejce na pomazání
  • máslo na vymazání
Postup
Krok 1
Mouka: Do mísy prosejte přes sítko polohrubou mouku.
Krok 2
Kvásek: Do středně velké misky dejte droždí a lžíci cukru. Míchejte až do tekuta, přidejte dvě lžíce mouky a mléka, zamíchejte. Kvásek nechte odpočívat na teplém místě, třeba na topení, nebo jak to dělám já – na dno trouby dejte hrnec s horkou vodou, na mřížku misku s kváskem, zavřete troubu a za 15 min je kvásek hotov. Kvásek nerušte a do trouby nenakukujte.
Krok 3
Tekuté ingredience: Rozehřejte máslo, přidejte mléko, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, kůru z citronu a žloutky. Směs by měla být jen lehce vlažná.
Krok 4
Vše spojit: Do mísy s moukou přidejte kvásek a spojené tekuté ingredience tekuté a jemně, stále na stejnou stranu míchejte dokola vařečkou. Je to těžká práce, ale nevzdávejte se! 🙂
Krok 5
Na pracovní plochu si vysypte trochu mouky, vyklopte na ni těsto a prohnětávejte ho. Je ještě lepivé, tak vám mouka pěkně usnadní hnětení. Hnětejte tak 5 až 10 min. Těsto má být vláčné, tvárné, měkké.Nechat odpočívat
Krok 6
Do čisté mísy nasypte trochu mouky, vložte zpracované těsto, poprašte moukou, misku přikryjte utěrkou a nechte odpočívat na teplém místě tak 3-4 hod. Já ho nechávám odpočívat u topení nebo v troubě nad miskou horké vody, jak jsem popisovala výše.
Krok 7
Rozdělit a uplést: Nakynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a znovu propracujte. Do těsta můžete přidat také mandle nebo rozinky (třeba namočené v rumu). Můžete je dávat přímo do těsta, nebo do mezipater vánočky. Těsto rozdělte na 9 stejných dílů. Z každého utvořte váleček, asi 2 cm v průměru a asi 35 cm dlouhý  (tak je velká má vánočka na fotkách).
Krok 8
Na dolní patro je nejlepší uplést cop ze 4 pramenů.
Krok 9
Začněte plést od prostředka vánočky směrem ke koncům. Postupujte během toho vždy od středu ke kraji a pak zkřižte dva střední prameny. Pokud se na pletení ze čtyř dílů necítíte, můžete ji uplést ze tří, ale vánočka není pak tolik stabilní a může změnit tvar.
Krok 10
Upletený cop přemístěte na plech podložená pečícím papírem a ten ještě vymazaný máslem. Podél copu udělejte rukou důlek a na něj vložte druhá vrstvu vánočky, která je zapletená o jeden díl méně. Udělejte znovu důlek a přidejte třetí vrstvu, teď už jen ze dvou pramenů.
Krok 11
Upevnit a nechat odpočívat: Vánočku přišpendlete, upevněte špejlemi a nechtě ji opět odpočívat. Tak hodinu.
Krok 12
Pomazat, posypat, pomazat, péct: Odpočatou vánočku pomažte rozšlehaným vejcem, posypte kousky mandlí, zase pomazejte (mandle se nepřipálí) a konečně můžete dát péct.
Krok 13
Vánočku dejte do trouby na co nejnižší mřížku. Na začátku pečte na 200-220 °C do zezlátnutí. Hlídejte ji, sledujte, aby se nepřipálila. Pokud začne hnědnout, položte na ni alobal, kterým zlátnutí zastavíte. Snižte teplotu na teplotu na 150 °C a pečte dalších 10 minut. Pak už dopékejte jen na 100°C.
Krok 14
Celkový čas pečení je asi 50 – 60 min. Dost ale záleží na troubě. Vánočku mějte na očích celou dobu.  Až na špejli po vytažení nebude syrové těsto, vaše mise je splněna a vánočku můžete vyndat z trouby. Pokud se vám ale nezdá, že má vánočka tu správnou barvu, otevřete troubu, zapněte ji jen na gril a na maximum. Během 2 min se zabarví do požadované barvy.
Krok 15
Upečení: Vánočku vyndejte z trouby, nechte úplně zchladnout, posypat moučkovým cukrem a pochutnat si na ni! 
Krok 16
Užít si krásnou vánoční atmosféru! 🙂

Štítky

  • Vánoce

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Rafaelo kuličky
Zapečená kapusta

Související články

Perník
Sladké

Perník

Tvarohový jahodový dort
Sladké

Tvarohový jahodový dort

Kefírová buchta z ovesných vloček
Sladké

Kefírová buchta z ovesných vloček

2 comments

  • Autentický deník
    23 prosince, 2020

    Já dnes Vánočku pekla, sice se mi v troubě rozjela, ale voní moc hezky, takže doufám, že zítra bude k snědku. 😀 Jsem moc vděčná za tento zvyk 🙂

    Reply
    • Češka z Česka
      8 ledna, 2021

      Taky se mi letos jedna rozjela – záleží to na tom, jestli se dobře upevní špejlemi, které ji drží. Na vzhledu ale přeci nezáleží. 🙂 Jak Vám chutnala? 🙂

      Reply

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Jakusová

Více o mně
Češka z Česka jana Jakusová sedí na gauči v dee, v pozadí vánoční světýlka a drží hrneček s čajem

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Silný vývar,💪 ať už kuřecí, hovězí nebo zeleninový, děláme v chladnější části roku velmi často.❄ Na přípravě není nic těžkého a využijete ho jako polévku hned, tak je možné čistý vývar i zmrazit a použít později třeba do omáček místo vody. Pojďte si vývar uvařit.🍲👍😋

Odkaz na web/recept je v popisku profilu. 💕

#vyvar #kurecivyvar #polevka #polevkajegrunt #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo #cesko
Silný vývar,💪 ať už kuřecí, hovězí nebo zeleninový, děláme v chladnější části roku velmi často.❄ Na přípravě není nic těžkého a využijete ho jako polévku hned, tak je možné čistý vývar i zmrazit a použít později třeba do omáček místo vody. Pojďte si vývar uvařit.🍲👍😋

Odkaz na web/recept je v popisku profilu. 💕

#vyvar #kurecivyvar #polevka #polevkajegrunt #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo #cesko
Silný vývar,💪 ať už kuřecí, hovězí nebo zeleninový, děláme v chladnější části roku velmi často.❄ Na přípravě není nic těžkého a využijete ho jako polévku hned, tak je možné čistý vývar i zmrazit a použít později třeba do omáček místo vody. Pojďte si vývar uvařit.🍲👍😋

Odkaz na web/recept je v popisku profilu. 💕

#vyvar #kurecivyvar #polevka #polevkajegrunt #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo #cesko
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Silný vývar,💪 ať už kuřecí, hovězí nebo zeleninový, děláme v chladnější části roku velmi často.❄ Na přípravě není nic těžkého a využijete ho jako polévku hned, tak je možné čistý vývar i zmrazit a použít později třeba do omáček místo vody. Pojďte si vývar uvařit.🍲👍😋 Odkaz na web/recept je v popisku profilu. 💕 #vyvar #kurecivyvar #polevka #polevkajegrunt #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo #cesko
před 3 dny
View on Instagram |
1/9
Lidé si dlouho nedokázali vysvětlit přírodní jevy a s nimi spojené živelné pohromy.⛈ Vytvořili kolem nich mýty a pověry. 

Hromnice 2. 2. je svátek spjatý se strachem z ohně, který může způsobit bouřka.🔥

Od 10. století byly v kostele svěceny svíčky – hromničky, 🕯🕯🕯 které si lidé nosili domů na ochranu. Církev doporučovala zapalovat hromničky při bouřce a jako ochrana proti ďáblovi.👹

Lidé věřili, že hromničky uchrání také před zlou nemocí. 🙏🕯 Dávaly je posteli umírajícímu, aby ho světlo svíčky doprovázelo na věčnost. 👼

A proč jsou Hromnice 2. února?
To se dozvíte na mém webu www.ceskazceska.cz/hromnice ❤️

Hudba: artlist.io
Video z Pixabay, autor: Joe Hackney 
Video z Pixabay, autor: Mario Aranda 
Video z Pixabay, autor: Александр 
Video z Pixabay, autor: Attila Pergel 
Video z Pixabay, autor: Maciej 
Video z Pixabay, autor: Humanoide VFX 
Video z Pixabay, autor: Jeremy Kyejo 
Video z Pixabay, autor: Eros Silva 
Video z Pixabay, autor: Caelan Kelley 
Video z Pixabay, autor: u_9gyup2t4h7 
Video z Pixabay, autor: Mohamed Hassan 

#ceskazceska #blog #ceskyblog #zvykyatradice #hezkyceska #hromnice #zvyky #tradice #svicka #svicky #vloguju #ceskybloger #unor #suchyunor #unor #zima #zima2023 #zimajetady
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Lidé si dlouho nedokázali vysvětlit přírodní jevy a s nimi spojené živelné pohromy.⛈ Vytvořili kolem nich mýty a pověry. Hromnice 2. 2. je svátek spjatý se strachem z ohně, který může způsobit bouřka.🔥 Od 10. století byly v kostele svěceny svíčky – hromničky, 🕯🕯🕯 které si lidé nosili domů na ochranu. Církev doporučovala zapalovat hromničky při bouřce a jako ochrana proti ďáblovi.👹 Lidé věřili, že hromničky uchrání také před zlou nemocí. 🙏🕯 Dávaly je posteli umírajícímu, aby ho světlo svíčky doprovázelo na věčnost. 👼 A proč jsou Hromnice 2. února? To se dozvíte na mém webu www.ceskazceska.cz/hromnice ❤️ Hudba: artlist.io Video z Pixabay, autor: Joe Hackney  Video z Pixabay, autor: Mario Aranda  Video z Pixabay, autor: Александр  Video z Pixabay, autor: Attila Pergel  Video z Pixabay, autor: Maciej  Video z Pixabay, autor: Humanoide VFX  Video z Pixabay, autor: Jeremy Kyejo  Video z Pixabay, autor: Eros Silva  Video z Pixabay, autor: Caelan Kelley  Video z Pixabay, autor: u_9gyup2t4h7  Video z Pixabay, autor: Mohamed Hassan  #ceskazceska #blog #ceskyblog #zvykyatradice #hezkyceska #hromnice #zvyky #tradice #svicka #svicky #vloguju #ceskybloger #unor #suchyunor #unor #zima #zima2023 #zimajetady
před 5 dny
View on Instagram |
2/9
NOVÝ VLOG,🎥 měl vyjít dnes, jako každé pondělí. Jak jsem ale říkala ve stories, minulý týden nebyl ani trochu veselý, a tak jsem nenatáčela. Nerada bych špatnou náladu předávala dál…

Ráda bych tak připomněla poslední blog z minulého týdne. Pokud jste ho už neviděli, koukněte.❤️

Uvidíte v něm:
- Přípravu receptů na blog
- Nejlepší pečené kuře na jablkách
- Poctivý vývar
- Zdravé křupání třeba k televizi
- Recept na vláčný banánový chlebíček
- Micku & Vilínka

Příští pondělí se můžete těšit na #vlog5 z Krkonoš! ☃

Odkaz na můj YouTube kanál Češka z Česka najdete v popisku profilu.

#ceskazceska #vlog #vloguju #ceskyblog #hezkycesky #recepty #ceskerecepty #dnesvarim #dnespecu #dnesjim #milujemekocky #kockynainstagramu #kocicimama #ceskyfoodblog #vloger #bloger #blogerka
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
NOVÝ VLOG,🎥 měl vyjít dnes, jako každé pondělí. Jak jsem ale říkala ve stories, minulý týden nebyl ani trochu veselý, a tak jsem nenatáčela. Nerada bych špatnou náladu předávala dál… Ráda bych tak připomněla poslední blog z minulého týdne. Pokud jste ho už neviděli, koukněte.❤️ Uvidíte v něm: - Přípravu receptů na blog - Nejlepší pečené kuře na jablkách - Poctivý vývar - Zdravé křupání třeba k televizi - Recept na vláčný banánový chlebíček - Micku & Vilínka Příští pondělí se můžete těšit na #vlog5 z Krkonoš! ☃ Odkaz na můj YouTube kanál Češka z Česka najdete v popisku profilu. #ceskazceska #vlog #vloguju #ceskyblog #hezkycesky #recepty #ceskerecepty #dnesvarim #dnespecu #dnesjim #milujemekocky #kockynainstagramu #kocicimama #ceskyfoodblog #vloger #bloger #blogerka
před 7 dny
View on Instagram |
3/9
Chutné a ještě k tomu zdravé křupání k filmu nebo seriálu?📺

 Pečená cizrna splňuje oba požadavky. Připravíte ji velmi rychle a snadno. 😊👍

Recept najdete na hlavní stránce mém webu a taky v posledním vlogu. 💕

#recepty #ceskazceska #vlog #zdravyrecept #kfilmu #pecenacizrna #cizrna #ceskyblog
Chutné a ještě k tomu zdravé křupání k filmu nebo seriálu?📺

 Pečená cizrna splňuje oba požadavky. Připravíte ji velmi rychle a snadno. 😊👍

Recept najdete na hlavní stránce mém webu a taky v posledním vlogu. 💕

#recepty #ceskazceska #vlog #zdravyrecept #kfilmu #pecenacizrna #cizrna #ceskyblog
Chutné a ještě k tomu zdravé křupání k filmu nebo seriálu?📺

 Pečená cizrna splňuje oba požadavky. Připravíte ji velmi rychle a snadno. 😊👍

Recept najdete na hlavní stránce mém webu a taky v posledním vlogu. 💕

#recepty #ceskazceska #vlog #zdravyrecept #kfilmu #pecenacizrna #cizrna #ceskyblog
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Chutné a ještě k tomu zdravé křupání k filmu nebo seriálu?📺 Pečená cizrna splňuje oba požadavky. Připravíte ji velmi rychle a snadno. 😊👍 Recept najdete na hlavní stránce mém webu a taky v posledním vlogu. 💕 #recepty #ceskazceska #vlog #zdravyrecept #kfilmu #pecenacizrna #cizrna #ceskyblog
před 1 týdnem
View on Instagram |
4/9
VLOG #4 je na mém YouTube kanále!
Tentokrát je hlavně o jídle.🤤☺️👌

Uvidíte v něm:
- Přípravu receptů na blog
- Nejlepší pečené kuře na jablkách
- Poctivý vývar
- Zdravé křupání třeba k televizi
- Recept na vláčný banánový chlebíček
- Micku & Vilínka

Odkaz je na profilu i webu. Budu moc ráda, když se podíváte a dáte Odběr.
Jana❤️

#ceskazceska #vloguju #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou #dnesvarim #foodblog #ceskyfoodblog #milujemekocky #kocka #foceni #fotimjidlo @jakusova_focenijidla
VLOG #4 je na mém YouTube kanále!
Tentokrát je hlavně o jídle.🤤☺️👌

Uvidíte v něm:
- Přípravu receptů na blog
- Nejlepší pečené kuře na jablkách
- Poctivý vývar
- Zdravé křupání třeba k televizi
- Recept na vláčný banánový chlebíček
- Micku & Vilínka

Odkaz je na profilu i webu. Budu moc ráda, když se podíváte a dáte Odběr.
Jana❤️

#ceskazceska #vloguju #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou #dnesvarim #foodblog #ceskyfoodblog #milujemekocky #kocka #foceni #fotimjidlo @jakusova_focenijidla
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
VLOG #4 je na mém YouTube kanále! Tentokrát je hlavně o jídle.🤤☺️👌 Uvidíte v něm: - Přípravu receptů na blog - Nejlepší pečené kuře na jablkách - Poctivý vývar - Zdravé křupání třeba k televizi - Recept na vláčný banánový chlebíček - Micku & Vilínka Odkaz je na profilu i webu. Budu moc ráda, když se podíváte a dáte Odběr. Jana❤️ #ceskazceska #vloguju #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou #dnesvarim #foodblog #ceskyfoodblog #milujemekocky #kocka #foceni #fotimjidlo @jakusova_focenijidla
před 2 týdny
View on Instagram |
5/9
Nepečený jablečný dort 🍎Stejně jak je jednoduchý na přípravu, tak je i retro. 😁 Znáte ho?

Recept na něj jsem právě zveřejnila na svém webu www.ceskazceska.cz 🥰

#nepecenydort #nepecenyjablecnydort #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou
Nepečený jablečný dort 🍎Stejně jak je jednoduchý na přípravu, tak je i retro. 😁 Znáte ho?

Recept na něj jsem právě zveřejnila na svém webu www.ceskazceska.cz 🥰

#nepecenydort #nepecenyjablecnydort #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou
Nepečený jablečný dort 🍎Stejně jak je jednoduchý na přípravu, tak je i retro. 😁 Znáte ho?

Recept na něj jsem právě zveřejnila na svém webu www.ceskazceska.cz 🥰

#nepecenydort #nepecenyjablecnydort #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Nepečený jablečný dort 🍎Stejně jak je jednoduchý na přípravu, tak je i retro. 😁 Znáte ho? Recept na něj jsem právě zveřejnila na svém webu www.ceskazceska.cz 🥰 #nepecenydort #nepecenyjablecnydort #ceskyblog #ceskybloger #ceskyblogger #blogersre #dnespecu #sladkepeceni #milujemesladke #dnesjim #recepty #ceskejidlo #hezkycesky #instafoodies #upecenoslaskou
před 3 týdny
View on Instagram |
6/9
Guláš – pod tímto názvem si mnozí představí českou klasiku, jiní budou namítat, že guláš není české jídlo.🇨🇿Pravdu budou mít však všichni.🤝

Guláš původem sice pochází z Maďarska, ale u nás tak zdomácněl, že se považuje za jedno z českých jídel.🍽️ Variant guláše je opět mnoho a každá rodina má svůj recept. 

Moje recepty na guláše i knedlíky najdete na webu www.ceskazceska.cz ❤️

#gulas #segedin #gulassesesti #recepty #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Guláš – pod tímto názvem si mnozí představí českou klasiku, jiní budou namítat, že guláš není české jídlo.🇨🇿Pravdu budou mít však všichni.🤝 Guláš původem sice pochází z Maďarska, ale u nás tak zdomácněl, že se považuje za jedno z českých jídel.🍽️ Variant guláše je opět mnoho a každá rodina má svůj recept. Moje recepty na guláše i knedlíky najdete na webu www.ceskazceska.cz ❤️ #gulas #segedin #gulassesesti #recepty #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo
před 3 týdny
View on Instagram |
7/9
Kapusta obecně asi není nejoblíbenější zelenina, ale já ji mám moc ráda.👌Výborně se hodí k jídlu právě na zimní období.☃️

Recepty z kapusty (hlávkové i růžičkové) najdete na mém webu www.ceskazceska.cz. ❤️Jsou starší, tak stačí, když na webu napíšete do hledače pod lupičku 🔍Kapusta. A recepty už vyskočí.🕵️‍♀️

Všechny druhy kapusty jsou výborným posilovačem imunity, 💪kdy naše tělo zásobují vitamíny (A, B, C, E) a minerály (hořčík, draslík, vápník, fostor a další), které spolu s vlákninou pomáhají detoxikovat organismus.👍

Konzumace kapusty vede také k lepší fyzické výkonnosti a psychické odolnosti. A to se hodí! 😉😊

Taky si na kapustě rádi pochutnáváte?🐌🐰

#kapusta #recepty #dnesvarim #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo #zdravejidlo #vyrobenovcesku #reelsrecept
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Kapusta obecně asi není nejoblíbenější zelenina, ale já ji mám moc ráda.👌Výborně se hodí k jídlu právě na zimní období.☃️ Recepty z kapusty (hlávkové i růžičkové) najdete na mém webu www.ceskazceska.cz. ❤️Jsou starší, tak stačí, když na webu napíšete do hledače pod lupičku 🔍Kapusta. A recepty už vyskočí.🕵️‍♀️ Všechny druhy kapusty jsou výborným posilovačem imunity, 💪kdy naše tělo zásobují vitamíny (A, B, C, E) a minerály (hořčík, draslík, vápník, fostor a další), které spolu s vlákninou pomáhají detoxikovat organismus.👍 Konzumace kapusty vede také k lepší fyzické výkonnosti a psychické odolnosti. A to se hodí! 😉😊 Taky si na kapustě rádi pochutnáváte?🐌🐰 #kapusta #recepty #dnesvarim #cesko #ceskojekrasne #ceskaklasika #ceskejidlo #hezkycesky #ceskejidlo #ceskakuchyne #dnesjim #dnespecu #ceskyblog #ceskybloger #czechfood #focenijidla #instafoodcz #instafoodies #fotimjidlo #zdravejidlo #vyrobenovcesku #reelsrecept
před 4 týdny
View on Instagram |
8/9
Vánoční výzdoba 🎄už je v krabicích a já se zase těším, až bude zase to kouzelné adventní období.✨Těším se ale i na zimu, jaro, léto, podzim,… tak ať nepředbíháme. 😊

VĚDĚLI JSTE, ŽE… vanočním stromkem se po Třech králích zatopilo a na kamnech se uvařila káva, která udělala definitivní tečku za Vánoci? 

Tuhle tradici držím. Teda stromkem nezatopím, ale sklidím vyloženě vánoční výzdobu a uvařím si kávu naposled do vánočního hrnečku.❤️☕️

Taky sundáváte vánoční výzdobu po Třech králích???

#ceskazceska #zima #vanoce #trikralove #zvykyatradice #novyrok2023 #ceskyblog #ceskybloger
ceskazceska
ceskazceska
•
Follow
Vánoční výzdoba 🎄už je v krabicích a já se zase těším, až bude zase to kouzelné adventní období.✨Těším se ale i na zimu, jaro, léto, podzim,… tak ať nepředbíháme. 😊 VĚDĚLI JSTE, ŽE… vanočním stromkem se po Třech králích zatopilo a na kamnech se uvařila káva, která udělala definitivní tečku za Vánoci? Tuhle tradici držím. Teda stromkem nezatopím, ale sklidím vyloženě vánoční výzdobu a uvařím si kávu naposled do vánočního hrnečku.❤️☕️ Taky sundáváte vánoční výzdobu po Třech králích??? #ceskazceska #zima #vanoce #trikralove #zvykyatradice #novyrok2023 #ceskyblog #ceskybloger
před 4 týdny
View on Instagram |
9/9

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Borůvky
  • Brambory
  • Bublanina
  • Bábovka
  • Cuketa
  • Dýně
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jahody
  • Jaro
  • Jihočeský kraj
  • Jáhly
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Královehradecký kraj
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Kynuté těsto
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Pardubický kraj
  • Podzim
  • Povidla
  • Rozhovory
  • Ryby
  • Rybíz
  • Rychlé recepty
  • Spolupráce
  • Středočeský kraj
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vlog
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima
  • Švestky

Rubriky

  • Bylinky
  • Česká kuchyně
    • Cukroví
    • Hlavní jídla
    • Nápoje
    • Polévky
    • Saláty
    • Sladké
    • Slané
  • České značky
  • Nezařazeno
  • Suroviny
  • Z cest
  • Zvyky a tradice
  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení | Češka z Česka | Jana Jakusová © 2023
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Necessary
Vždy povoleno
Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
ULOŽIT A PŘIJMOUT