Česká republika patří k největším pěstitelským zemím máku setého po celém světě. Není tedy divu, že z máku se připravuje celá řada skvělých sladkých jídel, např. určitě nejjednodušší z nich – makonec.
Recept | Makovec
- 21 září, 2021
- 45 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek máku (dávám jeden a půl hrnku)
- 3/4 hrnku cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnek mléka
Postup
- Step 1
- Postup je opravdu velmi jednoduchý. Pomíchám, naliji do vymazané formy máslem a vysypané hladkou moukou.
- Step 2
- Peču cca 40 min na 170 stupňů (hlídejte, každá trouba peče jinak).
Věděli jste, že mák je už od dávných dob považován za magickou rostlinu, a že obsahuje více vápníku než mléčné výrobky? Další zajímavosti si můžete přečíst v článku, který jsem věnovala pouze máku, tady. 🙂
Luxusní makovec, jednoduchý, rychlý a vyborny.