Makovec - Češka z Česka
parallax background

Makovec

Vepřové maso s kapustou
Únor 18, 2016
Únor 21, 2016
 

Česká republika patří k největším pěstitelským zemím máku setého po celém světě. Není tedy divu, že z máku se připravuje celá řada skvělých sladkých jídel, např. určitě nejjednodušší z nich - makonec.

Ingredience:

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek máku (dávám jeden a půl hrnku)

3/4 hrnku cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

1 hrnek mléka

  

Postup:

Pomíchám, naliji do vymazané formy máslem a vysypané hladkou moukou, peču cca 40 min na 170 stupňů (hlídejte, každá trouba peče jinak).

Přeji dobrou chuť! :)

Vaše Češka z Česka♥

Věděli jste, že mák je už od dávných dob považován za magickou rostlinu, a že obsahuje více vápníku než mléčné výrobky? Další zajímavosti si můžete přečíst v článku, který jsem věnovala pouze máku, TADY. :)

mák4

 

 

1 Comment

  1. Kacka BS napsal:

    Luxusní makovec, jednoduchý, rychlý a vyborny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *