Bramborový salát rakouského typu
parallax background

Bramborový salát rakouského typu

Mrkvová polévka
Leden 7, 2018
Křen
Leden 9, 2018
 

Bramborový salát rakouského typu bývá kyselejší než klasický bramborový salát a je mj. bez majonézy.

Jeho chuť mě ale opravdu dost baví! A co vás? :)

 

 

Ingredience:

600 g  salátových brambor

200 - 220 ml teplého hovězího vývaru

1 cibule

2 – 3 lžíce octa

6 – 8 lžic slunečnicového oleje

2 lžičky plnotučné hořčice

čerstvě mletý pepř

pažitka nasekaná najemno

sůl

(všechny ingredience ve skutečnosti přidávám tzv. od oka a podle chuti)

 

Postup:

1. Brambory uvařím s předstihem do měkka. Dávám pozor, aby byly tak akorát a nerozpadaly se. Po uvaření je sliju a nechám vychladnout tak, abych je mohla oloupat.

2. Uvařené oloupané brambory nakrájím na asi 1 cm silná kolečka, zaliji polovinou vývaru a přidám veškeré ingredience kromě pažitky. Promíchám a podle chuti dochutím, přidám vývar. Když je vše akorát, přidám zbytek pažitky.

Tip: Před podáváním nechte salát chvilku (cca 1 hod) odležet mimo lednici, aby se chutě propojily.

 

Dobrou chuť přeje Češka z Česka♥

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *