Bramborový salát rakouského typu bývá kyselejší než klasický bramborový salát a je mj. bez majonézy. Jeho chuť mě ale opravdu dost baví! A co vás? 🙂
Recept | Bramborový salát rakouského typu
- 8 ledna, 2018
- 6 porcí
- Vytisknout recept
Suroviny
- 600 g salátových brambor
- 200 - 220 ml teplého hovězího vývaru
- 1 cibule
- 2 – 3 lžíce octa
- 6 – 8 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- čerstvě mletý pepř
- pažitka nasekaná najemno
- sůl
- (všechny ingredience ve skutečnosti přidávám tzv. od oka a podle chuti)
Postup
- Step 1
- Brambory uvařím s předstihem do měkka. Dávám pozor, aby byly tak akorát a nerozpadaly se. Po uvaření je sliju a nechám vychladnout tak, abych je mohla oloupat.
- Step 2
- Uvařené oloupané brambory nakrájím na asi 1 cm silná kolečka, zaliji polovinou vývaru a přidám veškeré ingredience kromě pažitky. Promíchám a podle chuti dochutím, přidám vývar. Když je vše akorát, přidám zbytek pažitky.
- Step 3
- Tip: Před podáváním nechte salát chvilku (cca 1 hod) odležet mimo lednici, aby se chutě propojily.