Mrkev
parallax background

Mrkvová polévka

Čočková polévka
Prosinec 29, 2017
Bramborový salát rakouského typu
Bramborový salát rakouského typu
Leden 8, 2018
 

Věděli jste, že mrkev je oproti ostatním druhům zeleniny zdravější vařená než syrová?

Uvařte si z ní třeba tuhle skvělou polévku! ;)

 

Ingredience:

800 g mrkve

2 bobkové listy

2,5 l vody/zeleninového vývaru

máslo

1 zakysaná smetana

1 lžíce medu

čerstvě mletý pepř

sůl

(údaje jsou opsané z kuchyřky, vařím podle oka :) )

 

Postup:

V hrnci s nepřilnavým dnem osmažím na másle cibuli a až zesklovatí, přidám nastrouhanou mrkev, promíchám.

Zaliji vývarem/vodou a přidám bobkový list, pepř, sůl.

Když je mrkev měkká (asi po 10 min), vyndám bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixuji, přidám med a dochutím dle potřeby.

 

Tip 1: Zakysanou smetanu přidávám do polévky až na talíři, ale můžete ji přidat do hrnce hned. Použít můžete i smetanu na vaření (doporučuji od 30 % tuku kvůli opravdové chuti a přidat rovnou do hrnce s polévkou).

Tip 2: Na másle osmažte na kolečka nakrájenou mrkev a přidejte ji na talíř spolu se zakysanou smetanou.

 

Dobrou chuť přeje Češka z Česka♥

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *