Bramborové špalíčky - Češka z Česka
parallax background

Bramborové špalíčky se zelím a uzeným masem

Bublanina
Únor 28, 2016
Brokolicový krém
Březen 3, 2016
 

Bramborové těsto má mnoho variant a pro českou kuchyni je typické. Upravuje se dokonce i na sladký způsob. Pro českou kuchyni je také typické zelí a vepřové uzené maso. V této kombinaci se připravují jak knedlíky uzeným masem plněné, tak v podobě špalíčků.


Ingredience:

800 g brambor

300 g polohrubé mouky (můžeme použít na půl s dětskou krupičkou)

1 šťastné vejce

sůl

 

Postup:

1. Předem uvařím ve slupce brambory a nechám je vystydnout.

2. Brambory oloupu a na jemném struhadle nastrouhám, přidám vejce a trochu soli.

3. Rukama zpracuji těsto. Pokud je řídké, přidám mouku nebo krupičku. Důležité je postupovat rychle, aby těsto neřídlo.

4. Zpracované těsto rozdělím na několik částí a vyválím z něj podlouhlé válečky. Ostrým nožem nakrájím stejnoměrné špalíčky.

5. Špalíčky vkládám do osolené vroucí vody, opatrně promíchám a až vyplavou na hladinu, vyberu je z vody děrovanou naběračkou.

6. Špalíčky promíchám se zelím a na kostičky nakrájeným a osmaženým uzeným masem.

Pro zvýraznění chuti můžete přidat osmahnutou cibulku.

Dobrou chuť přeje Vaše Češka z Česka! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *