Skvělou cibulačkou se nepyšní jen Francie, ale také Česká republika.Tento recept jsem našla ve staré české kuchařce a recept podle ní pochází z Krkonoš a Podkrkonoší.
Recept | Cubulačka
- 7 března, 2016
- 4
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 l zeleninového vývaru nebo vody
- 40 g másla
- 4 středně velké cibule
- trochu hladké mouky na zaprášení
- 2 vejce
- 2 dl mléka
- mletý kmín
- libeček
- sůl
Postup
- Step 1
- Nakrájenou cibuli zpěním na másle, až zesklovatí, zapráším ji moukou a dobře rozmíchám.
- Step 2
- Přiliji 1 l vody nebo vývaru, dobře promíchám, osolím a přidám drcený kmín a povařím.
- Step 3
- Přiliji vlažné mléko, rozšlehaná vejce, polévku promíchám, přidám libeček, nechám přejít varem a podle případy dochutím.
Tip: Na másle můžete osmažit na kostičky nakrájený chleba a podávat do k polévce.
Vypadá velice lákavě, polévky mám stejně nejraději.
NEPLECHA NA PLECHU
Děkuji za komentář 🙂 Já mám také moc ráda polévky. Už od malička 🙂
Dneska jsem ji zkusila a fantastická!!! Moje první cibulačka a neskutečně jednoduchá a lahodná 🙂 Velice doporučuji a těším se, jak zkusím další recepty 🙂