Cibulačka - Češka z Česka
parallax background

Cibulačka

Ořechová bábovka
Březen 6, 2016
Ryby
Březen 9, 2016

Skvělou cibulačkou se nepyšní jen Francie, ale také Česká republika. Tento recept jsem našla ve staré české kuchařce a recept podle ní pochází z Krkonoš a Podkrkonoší.


Ingredience:

40 g másla

4 středně velké cibule

trochu hladké mouky na zaprášení

2 šťastné vejce

2 dl mléka

mletý kmín

libeček

sůl

Postup:

1. Nakrájenou cibuli zpěním na másle, až zesklovatí, zapráším ji moukou a dobře rozmíchám.

2. Přiliji 1 l vody, dobře promíchám, osolím a přidám drcený kmín a povařím.

3. Přiliji vlažné mléko, rozšlehaná vejce, polévku promíchám, přidám libeček, nechám přejít varem a podle případy dochutím.

tip: Na másle můžete osmažit na kostičky nakrájený chleba a podávat do k polévce.

Nechte si chutnat!

 

 

2 Comments

  1. Neplecha napsal:

    Vypadá velice lákavě, polévky mám stejně nejraději.

    NEPLECHA NA PLECHU

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *