Cibulačka - Češka z Česka

Cibulačka

Ořechová bábovka
Březen 6, 2016
Ryby
Březen 9, 2016

Skvělou cibulačkou se nepyšní jen Francie, ale také Česká republika.

Tento recept jsem našla ve staré české kuchařce a recept podle ní pochází z Krkonoš a Podkrkonoší.


Ingredience:

1 l zeleninového vývaru nebo vody

40 g másla

4 středně velké cibule

trochu hladké mouky na zaprášení

2 vejce

2 dl mléka

mletý kmín

libeček

sůl

Postup:

1. Nakrájenou cibuli zpěním na másle, až zesklovatí, zapráším ji moukou a dobře rozmíchám.

2. Přiliji 1 l vody nebo vývaru, dobře promíchám, osolím a přidám drcený kmín a povařím.

3. Přiliji vlažné mléko, rozšlehaná vejce, polévku promíchám, přidám libeček, nechám přejít varem a podle případy dochutím.

 

Tip: Na másle můžete osmažit na kostičky nakrájený chleba a podávat do k polévce.

Nechte si chutnat! :)

 

 

3 Comments

  1. Neplecha napsal:

    Vypadá velice lákavě, polévky mám stejně nejraději.

    NEPLECHA NA PLECHU

  2. Klára V. napsal:

    Dneska jsem ji zkusila a fantastická!!! Moje první cibulačka a neskutečně jednoduchá a lahodná 🙂 Velice doporučuji a těším se, jak zkusím další recepty 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *