Bublanina - Češka z Česka
parallax background

Bublanina

Zelňačka
Únor 24, 2016
Bramborové špalíčky se zelím a uzeným masem
Březen 1, 2016
 

Bublanina je jednoduchý sladký moučník ze světlého těsta, do kterého se přidává libovolné, nejlépe sezónní ovoce. Bublanina se jmenuje proto, že těsto v průběhu pečení tzv.probublá nad ovoce. Tento skvělý ovocný moučník pekla už proslulá kuchařka Magdaléna Dobromila Rettigová.

 

Ingredience:

400 g polohrubé mouky

200 g cukru

100 g rozpuštěného másla

250 ml mléka

balíček vanilkového cukru

balíček prášku do pečiva

nastrouhaná kůra z poloviny bio citronu (i bez mi chutná skvěle)

2 šťastná vejce

 

Postup:

S postupem vědy nedělám dlouhý proces. :) Všechno rozmíchám ve větší misce, pokud jsou hrudky, tak vyšlehám šlehačem. Do máslem vymazaného plechu a vysypaného hrubou moukou naliji těsto a pokladu na něj ovoce.

Peču na 180 stupňů asi 45 min. Po upečení pocukruji. :)

2 Comments

  1. Tereza napsal:

    Teta to jeste krizem pokape smesi mekkeho tvarohu s cukrem, vejcem a s vanilkovym pudinkovym praskem. Mnam?

    • Češka z Česka napsal:

      To zní dobře 🙂 Já někdy dělám na bublaninu drobenku z krystalového cukru, másla a trochou mouky. Ingredience promíchám a vzniklé hrudky nadrobím na bublaninu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *