Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • Vlogy
  • O mně
  • Spolupráce
Slané

Bramborové placky

Rovnou na recept

Tento recept je velmi starý, velmi jednoduchý, velmi levný a velmi rychlý. Potřebujete pouze uvařené a vychladlé brambory ve slupce, vejce, hrubou mouku nebo dětskou krupičku, sůl a slunečnicový olej na smažení.

bramborove placky

Recept | Bramborové placky

Osobně bramborové placky připravuji bez odvažování, tzv. od oka. Ve staré kuchařce jsem ale našla přesné míry:
Od: Češka z Česka
  • 11 dubna, 2016
  • 6
  • 40 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 500 g uvařených brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • slunečnicový olej
Postup
Step 1
Vychladlé ve slupce uvařené brambory oloupu a nastrouhám na jemném struhadle.
Step 2
Přidám všechny potřebné suroviny a rychle zpracuji v těsto. Postupuji rychle, protože těsto má tendenci řídnout. Pokud se moc lepí, přidám mouku.
Step 3
Těsto vytvaruji do válečku a odkrajuji z něho kolečka, ze kterých tvaruji placky.

Placky můžete podávat třeba s kysaným zelím.

 

 

Štítky

  • Brambory
  • Zelí

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Koprová omáčka
Pampeliška lékařská

Související články

Toč
Slané

Toč

Zelné flíčky s houbami
Hlavní jídla

Zelné flíčky s houbami

Česnečka
Polévky

Česnečka

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Jakusová

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bylinky
  • Bábovka
  • Dýně
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jahody
  • Jaro
  • Jihočeský kraj
  • Kapusta
  • Králičí maso
  • Královehradecký kraj
  • Kuřecí maso
  • Kynuté těsto
  • Křen
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Pardubický kraj
  • Podzim
  • Povidla
  • Rozhovory
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Smetana
  • Spolupráce
  • Staročeské recepty
  • Středočeský kraj
  • Svatomartinské hody
  • Tvaroh
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vlog
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima
  • Čokoláda
  • Řepa

Rubriky

  • Bylinky
  • Česká kuchyně
    • Cukroví
    • Hlavní jídla
    • Nápoje
    • Polévky
    • Saláty
    • Sladké
    • Slané
  • České značky
  • Nezařazeno
  • Suroviny
  • Vlogy
  • Z cest
  • Zvyky a tradice
  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení | Češka z Česka | Jana Jakusová © 2023
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Necessary
Vždy povoleno
Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
ULOŽIT A PŘIJMOUT