Bramborové placky - Češka z Česka
parallax background

Bramborové placky

Játra na cibulce
Duben 7, 2016
Pampeliška lékařská
Duben 24, 2016
 
Tento recept je velmi starý, velmi jednoduchý, velmi levný a velmi rychlý. Potřebujete pouze uvařené a vychladlé brambory ve slupce, vejce, hrubou mouku nebo dětskou krupičku, sůl a slunečnicový olej na smažení.

Osobně bramborové placky připravuji bez odvažování, tzv. od oka. Ve staré kuchařce jsem ale našla přesné míry:

 

Ingredience

500 g uvařených brambor

100 g hrubé mouky

vejce

sůl

slunečnicový olej

 

 

Placky můžete podávat třeba s kysaným zelím.

Vaše Češka z Česka :)

 

 

 

 

Postup:

  1. Uvařím podobně velké brambory ve slupce. Nechám je vychladnout a poté je oloupu.

  2. Oloupané brambory nastrouhám a přidám do nich ostatní ingredience. Rychle propracuji rukama. Postupuji rychle, protože těsto má tendenci řídnout.

  3. Z propracovaného těsta vyválím kuličku a z té placku. Placky smažím na slunečnicovém oleji do zezlátnutí. Můžete zvolit i jiný postup. Třeba vyválet těsto a hranou skleničky vytvarovat kolečka. :)

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *