Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Hlavní jídla

Vinná klobása

Rovnou na recept

Vinná klobása je pravděpodobně českou variantou bílé bavorské klobásy. V českých zemích se objevuje od 19. století. Tradičně se připravuje na zimní slunovrat a v některých rodinách nesmí chybět na štědrovečerním stole. Vinná klobása se stáčí do spirály. Kruhový tvar tak připomíná chybějící Slunce, život a bezpečí.

Vinná klobása

Recept | Vinná klobása

Od: Češka z Česka
  • 16 prosince, 2017
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • vinnou klobásu (nejlépe v přírodním střívku)
  • sádlo nebo olej na smažení (slunečnicový nebo řepkový)
  • špejli
  • případně hladkou mouku
Postup
Krok 1
Klobásu zatočím do spirály a připevním špejlí. Smažím ji na rozpáleném tuku z obou stran. Trvá to jen chviličku, klobása zezlátne a je to. 🙂 Smažím na nepřilnavé pánvi, a tak není potřeba klobásu obalovat. Aby se vám na přilnavé pánvi nepřipálila, můžete ji obalit v hladké mouce.
Krok 2
Podávat můžete třeba s bramborovou kaší.
Krok 3
Přeji vám krásný (nejen) zimní slunovrat! 🙂

Tip: Posypejte kaši nastrouhaným křenem. Výborně se k vinné klobáse hodí i jablka.

bramborová kaše

Štítky

  • Advent
  • Vánoce
  • Vepřové maso

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Droždí
Štědrovečerní večeře

Související články

Guláš
Hlavní jídla

Guláš

Karlovarský knedlík
Hlavní jídla

Karlovarský knedlík

Fazolová pánev
Hlavní jídla

Fazolová pánev

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.