Vepřové závitky se zelím - Češka z Česka
parallax background

Vepřové závitky se zelím

Bramborové taštičky s povidly
Listopad 9, 2015
Svatomartinská vína
Listopad 14, 2015
 

Jednoduché a přece moc dobré jídlo, které patří do českých kuchařek. Toto jídlo často vaří moje mamka a vždy nám chutná. Přílohou mohu být knedlíky i brambory na všechny způsoby. My tentokrát měli vepřové závitky s bramborovou kaší.

 

Ingredience:

vepřové maso

kysané zelí

plnotučná hořčice

anglická slanina či jiná uzenina

sůl

pepř

 

Postup:

Plátky vepřového masa naklepu z obou stran, osolím, opepřím, z jedné strany namažu hořčicí a položím na něj plátek uzeniny (nejraději mám uzenou kvalitní šunku). Dále dám na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a sroluji do závitku. Závitek upevním párátky a vložím do zapékací mísy. Závitky podliji vodou a přidám kousek másla nebo pár lžic oleje.

Peču na 180 °C asi 2, 5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak to hlídejte ;)

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *