Vepřové závitky se zelím - Češka z Česka
parallax background

Vepřové závitky se zelím

Jablečný štrúdl
Září 9, 2019
Čokoládový koláč
Říjen 10, 2019

Jednoduché a přece moc dobré jídlo, které patří do českých kuchařek.

Vepřové závitky se zelím často vaří moje mamka. Přílohou mohu být knedlíky i brambory na všechny způsoby. My tentokrát měli závitky s bramborovou kaší.

 

Ingredience:

vepřové maso

kysané zelí

plnotučná hořčice

anglická slanina či jiná uzenina

sůl

pepř

 

Postup:

Plátky vepřového masa naklepu z obou stran, osolím, opepřím, z jedné strany namažu hořčicí a položím na něj plátek uzeniny (nejraději mám uzenou kvalitní šunku). Dále dám na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a sroluji do závitku. Závitek upevním párátky a vložím do zapékací mísy. Závitky podliji vodou a přidám kousek másla nebo pár lžic oleje.

Peču na 180 °C asi 2, 5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak to hlídejte ;)

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *