Jednoduché a přece moc dobré jídlo, které patří do českých kuchařek. Vepřové závitky se zelím často připravuje moje mamka. Přílohou mohu být knedlíky i brambory na všechny způsoby. My tentokrát měli závitky s bramborovou kaší.
Recept | Vepřové závitky se zelím
- 1 října, 2019
- 4
- 2 hod 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- vepřové maso
- kysané zelí
- plnotučná hořčice
- anglická slanina či jiná uzenina
- sůl
- pepř
Postup
- Step 1
- Plátky vepřového masa naklepu z obou stran, osolím, opepřím, z jedné strany namažu hořčicí a položím na něj plátek uzeniny (nejraději mám uzenou kvalitní šunku).
- Step 2
- Dále dám na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a sroluji do závitku. Závitek upevním párátky a vložím do zapékací mísy. Podliji je vodou a přidám kousek másla nebo pár lžic oleje.
- Step 3
- Peču na 180 °C asi 2, 5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak při pečení hlídejte. 🙂