Čokoládový koláč
parallax background

Čokoládový koláč

Vepřové závitky se zelím
Říjen 1, 2019

 

Milovníci čokolády, tenhle čokoládový koláč je tak úžasný a na přípravu i suroviny nenáročný, že ho budete milovat!

Neobsahuje mouku, je bezlepkový, tak potěší i ty, kteří musí nebo chtějí mouku omezit. Ideální na pochmurné podzimní dny, kdy spolu s dobrou kávou, čajem nebo kakaem zpříjemní den. Za to ručím! :)

Recept vznikl ve spolupráci s českým e-shopem www.cokobanka.cz, kde můžete koupit kvalitní čokoládu z rodinných čokoládoven a Direct Trade podmínek. A skvělá zpráva je, že máte 10% slevu na nákup s kódem JANA10. :)

logo-cokobanka-2

Ingredience:

K receptu mě inspiroval blog Kitchen story. Původní recept jsem trochu pozměnila.

60 minut | 8 porcí

 

85 g másla

85 g kvalitní hořké čokolády

85 g krystalového cukru

85 g mletých vlašských ořechů

3 vejce

2 lžíce holandského kakaa

1 lžíce rumu

špetka soli

1 hruška

 

 Postup:

Troubu předehřeji na 180°C.

Čokokoládu a máslo nechám rozpustit ve vodní lázni, přidám rum a nechám vychladnout.

Žloutky vyšlehám s cukrem, vmíchám k nim čokoládovou směs, kakao a na jemno namleté vlašské ořechy.

Vyšlehám sníh z bílků a špetky soli, opatrně ho vmíchám do těsta. 

Těsto přeliji do vymazané formy, dám na něj plátky hrušek a peču asi 40 minut na 180°C . Těsto čokoládového koláče bude mít po upečení konzistenci jako brownies, může působit nedopečeně, ale to je to pravé.

 

Teď už si uvařte třeba dobrou kávu a čokoládové mlsání může začít! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *