Milovníci čokolády, tenhle čokoládový koláč je tak úžasný a na přípravu i suroviny nenáročný, že ho budete milovat! Neobsahuje mouku, je bezlepkový, tak potěší i ty, kteří musí nebo chtějí mouku omezit. Ideální na pochmurné podzimní dny, kdy spolu s dobrou kávou, čajem nebo kakaem zpříjemní den. Za to ručím! 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s českým e-shopem www.cokobanka.cz, kde můžete koupit kvalitní čokoládu z rodinných čokoládoven a Direct Trade podmínek. A skvělá zpráva je, že máte 10% slevu na nákup s kódem JANA10. 🙂
Teď už si uvařte třeba dobrou kávu a čokoládové mlsání může začít! 🙂
Čokoládový koláč
- 10 října, 2019
- 8
- 60 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 85 g másla
- 85 g kvalitní hořké čokolády
- 85 g krystalového cukru
- 85 g mletých vlašských ořechů
- 3 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
- 1 hruška
Postup
- Step 1
- Troubu předehřeji na 180°C.
- Step 2
- Čokokoládu a máslo nechám rozpustit ve vodní lázni, přidám rum a nechám vychladnout.
- Step 3
- Žloutky vyšlehám s cukrem, vmíchám k nim čokoládovou směs, kakao a na jemno namleté vlašské ořechy.
- Step 4
- Vyšlehám sníh z bílků a špetky soli, opatrně ho vmíchám do těsta.
- Step 5
- Těsto přeliji do vymazané formy, dám na něj plátky hrušek a peču asi 40 minut na 180°C . Těsto čokoládového koláče bude mít po upečení konzistenci jako brownies, může působit nedopečeně, ale to je to pravé.