Vepřové závitky s jablky a křenem
parallax background

Vepřové závitky s jablky a křenem

Milionová polévka
Leden 8, 2017
Uzená polévka s kroupami
Uzená polévka s kroupami
Únor 18, 2017
 

Tohle jídlo je strašně, ale opravdu strašně dobré! Pokud tedy jíte vepřové maso a máte rádi křen, jablka a smetanu. Jestliže ano, budete vepřové závitky s jablky a křenem milovat! To vám zaručuju! A nebojte se, není to složité. Koukněte se na recept. ;)

 

Příprava zabere asi 20 min a pečení 45 min. Oběd dělejte tedy s předstihem, ale počkat se opravdu vyplatí! :) 

Ingredience:

4 vepřové kotlety bez kosti

sůl

čerstvě mletý pepř

plnotučná hořčice

4 lžíce strouhaného křenu

150 g plátků slaniny

2 jablka (klidně dejte více jak 2 jablka, protože spolu se smetanou vytvoří skvělou sladkoslanou omáčku)

150 ml 33% smetany ke šlehání

k příloze: vařené nebo pečené brambory, bramborové kaše

 

Postup:

Vepřové kotlety rozklepu na tenké plátky, osolím a opepřím. 

Oškrábu a nastrouhám křen. (Připravte se na to, protože křen opravdu pálí. Ale je to zdravé na nosní dutiny, tak směle do toho! :D) 

Zapnu troubu na 180°C, aby se před zapékáním předehřála. 

Jednu stranu potřu hořčicí a rozprostřu nastrouhaný křen, na křen položím plátek slaniny a na začátek kotlety přidám měsíček jablka. Smotám do závinu. Závin upevním špejlemi, jehlicí nebo párátky. 

Závitky postupně přidávám do zapékací mísy a položím na ně zbývající slaninu. Kolem závitků poskládám měsíčky jablek a zaliji 3/4 kelímku smetany. 

 Natěšená vložím zapékací mísu do trouby. 

Před koncem pečení (po půl hodině) přeliji závitky smetanou. Tou, ve které se pečou i tou, která ještě zbyla v kelímku. 

 

Jako přílohu k vepřovým závitkům s jablky a křenem nejraději peču brambory. Ještě se slupkou a nakrájené na měsíčky. Je to delikatesa!

 

 

 

2 Comments

  1. Stáňa napsal:

    Absolutně skvělá věc./závitky s křenem/jednoduché a geniální spojení chutí.Ještě se nám obrací oči v sloup blahem,jak to bylo dobré.Měla jsem doma jen vepřové medailonky,takže jsem nedělala závitky ,ale jen jsem ovinula slaninou. Na výsledné chuti to nic nezměnilo. Jednoduše senzace.Díky za inspiraci.S.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *