Pórková polévka má jemnou smetanovou chuť a také zasytí. Hlavní surovinou, jak název napovídá, je pórek (Pór zahradní). Blahodárná místní zelenina, která v záhonech přečkává klidně i do -15 °C. Uvaříte si pórkovou polévku taky?
Recept | Pórková polévka
- 18 března, 2017
- 4
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 velký pórek
- 2 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- 3 středně velké brambory
- 200 ml smetany ke šlehání (min 30%)
Postup
- Step 1
- Pórek nakrájím na kolečka. Bílé části dám do hrnce a nechám je na másle změknout. Po změknutí zaliji zeleninovým vývarem, vhodím nakrájenou zelenou část pórku a na kostičky nakrájené brambory.Vařím 20 min.
- Step 2
- Přiliji smetanu a tyčovým mixérem lehce polévku rozmixuji, čímž se i zahustí. Pokud máte rádi krémové polévky, můžeme rozmixovat úplně 🙂 Už jen osolím, opepřím a je to!
Tip: Co do polévky přidat na másle opečené kostičky housky?