Pórková polévka
parallax background

Pórková polévka

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Únor 25, 2017
králík na česneku
Králík na česneku
Březen 19, 2017
 

Pórková polévka má jemnou smetanovou chuť a také zasytí. Hlavní surovinou, jak název napovídá, :) je pórek (Pór zahradní). Blahodárná místní zelenina, která v záhonech přečkává klidně i do–15 °C.  Uvaříte si pórkovou polévku taky? Je to jednoduché! :)

Ingredience

Příprava 10 min a vaření 20 min. Množství pro 4 osoby:

1 velký pórek

2 lžíce másla

1 litr zeleninového vývaru nebo vody

3 středně velké brambory

200 ml smetany ke šlehání (min 30%)

 

Postup:

1) Pórek nakrájím na kolečka. Bílé části dám do hrnce a nechám je na másle změknout. Po změknutí zaliji zeleninovým vývarem, vhodím nakrájenou zelenou část pórku a na kostičky nakrájené brambory.Vařím 20 min.

2) Přiliji smetanu a tyčovým mixérem lehce polévku rozmixuji, čímž se i zahustí. Pokud máte rádi krémové polévky, můžeme rozmixovat úplně :) Už jen osolím, opepřím a je to!

Tip: Co do polévky přidat na másle opečené kostičky housky?

Dobrou chuť! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *