parallax background

Pórková polévka

Kočičí svatba
Březen 18, 2017
Králík na česneku
Březen 19, 2017
 

Pórková polévka má jemnou smetanovou chuť a také zasytí. Hlavní surovinou, jak název napovídá, :) je pórek (Pór zahradní). Blahodárná místní zelenina, která v záhonech přečkává klidně i do–15 °C.  Uvaříte si pórkovou polévku taky? Je to jednoduché! :)

Ingredience

Příprava 10 min a vaření 20 min. Množství pro 4 osoby:

1 velký pórek

2 lžíce másla

1 litr zeleninového vývaru nebo vody

3 středně velké brambory

200 ml smetany ke šlehání (min 30%)

 

Postup:

1) Pórek nakrájím na kolečka. Bílé části dám do hrnce a nechám je na másle změknout. Po změknutí zaliji zeleninovým vývarem, vhodím nakrájenou zelenou část pórku a na kostičky nakrájené brambory.Vařím 20 min.

2) Přiliji smetanu a tyčovým mixérem lehce polévku rozmixuji, čímž se i zahustí. Pokud máte rádi krémové polévky, můžeme rozmixovat úplně :) Už jen osolím, opepřím a je to!

Tip: Co do polévky přidat na másle opečené kostičky housky?

Dobrou chuť! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *