Vepřové maso s kapustou - Češka z Česka
parallax background

Vepřové maso s kapustou

Smažený květák
Únor 13, 2016
Makovec
Únor 21, 2016
 

Kapusta je jedním z kultivarů Brukve zelné, má mnoho vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných látek. Její nejtypičtější úpravou je dušení. Vepřové maso spolu s kapustou tvoří kombinaci, kterou vařili naši předci ještě před narozením našich babiček.

Ingredience:

300 g vepřového masa (např. plece)

1 hlávka kapusty

1 cibule

2 lžíce másla

3 stroužky česneku

pepř

sůl

 

Postup:

1. Najemno nakrájím cibuli, kapustu na proužky a maso na kostky

2. V hrnci na másle zpěním cibulku, přidám maso a osmažím do hněda. Osolím, opepřím, podliji trochou horké vody a nechám dusit.

3. Když je maso skoro hotové, přidám prolisovaný česnek, nakrájenou kapustu a pod pokličkou dusím, dokud kapusta i maso nezměknou.

Výbornou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory nebo rýže. Nechte si chutnat! :)

lgku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *