Kapusta je jedním z kultivarů Brukve zelné, má mnoho vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných látek. Její nejtypičtější úpravou je dušení. Vepřové maso spolu s kapustou tvoří kombinaci, kterou vařili naši předci ještě před narozením našich babiček.
Recept | Vepřové maso s kapustou
- 18 února, 2016
- 4
- 50 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 300 g vepřového masa (např. plece)
- 1 hlávka kapusty
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
Postup
- Step 1
- Najemno nakrájím cibuli, kapustu na proužky a maso na kostky
- Step 2
- V hrnci na másle zpěním cibulku, přidám maso a osmažím do hněda. Osolím, opepřím, podliji trochou horké vody a nechám dusit.
- Step 3
- Když je maso skoro hotové, přidám prolisovaný česnek, nakrájenou kapustu a pod pokličkou dusím, dokud kapusta i maso nezměknou.