Smažený květák - Češka z Česka
parallax background

Smažený květák

Polévka se zelím a čočkou
Únor 12, 2016
Vepřové maso s kapustou
Únor 18, 2016
 

Obalovaný vařený květák v mouce, vajíčku, strouhance a následně smažený, je velice jednoduché jídlo. Ne nadarmo se ale říká, že v jednoduchosti je krása. K smaženému květáku se výborně hodí uvařené brambory nebo bramborová kaše.

 

Ingredience:

hlávka květáku

hladká mouka (nemusí být)

2 šťastná vejce

strouhanka

sůl

slunečnicový  olej

 

Postup:

1. Květák nakrájím na jednotlivé růžičky, vložím do hrnce a umyji je. Následně květák uvařím v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák scedím, ochladím studenou vodou a nechám okapat.

2. Vychladlá růžičky květáku obaluji nejprve ve vajíčku, následně ve strouhance.

3. Obalené růžičky květáku vkládám na pánvičku do vařicího oleje.

 

Dobrou chuť! :)

 

 

  • Nevkládejte květák do oleje, který není rozehřátý. Nasákl by tak více oleje.

  • Květák nechte po usmažení okapat na papírovém ubrousku a lehce ho ubrousky od oleje osušte.

  • Lepší je květák vařit v osolené vodě tak, aby se už nemusel dále solit, protože díky následnému solení bude strouhanka navlhlá.

  • Květák vařte v hrnci bez poklice, aby mohly unikat sirné sloučeniny.

 

2 Comments

  1. Teena napsal:

    Tuhle věc zbožňuju 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *