Obalovaný vařený květák v mouce, vajíčku, strouhance a následně smažený, je velice jednoduché jídlo. Ne nadarmo se ale říká, že v jednoduchosti je krása. K smaženému květáku se výborně hodí uvařené brambory nebo bramborová kaše.
Recept | Obalovaný květák
- 13 února, 2016
- 6
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- hlávka květáku
- hladká mouka (nemusí být)
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- slunečnicový olej
Postup
- Step 1
- Květák nakrájím na jednotlivé růžičky, vložím do hrnce a umyji je. Následně květák uvařím v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák scedím, ochladím studenou vodou a nechám okapat.
- Step 2
- Vychladlá růžičky květáku obaluji nejprve ve vajíčku, následně ve strouhance.
- Step 3
- Obalené růžičky květáku vkládám na pánvičku do vařicího oleje.
Několik tipů:
· Nevkládejte květák do oleje, který není rozehřátý. Nasákl by tak více oleje.
· Květák nechte po usmažení okapat na papírovém ubrousku a lehce ho ubrousky od oleje osušte.
· Lepší je květák vařit v osolené vodě tak, aby se už nemusel dále solit, protože díky následnému solení bude strouhanka navlhlá.
· Květák vařte v hrnci bez poklice, aby mohly unikat sirné sloučeniny.
Tuhle věc zbožňuju 🙂
Já taky! 🙂 Spolu se salátem z rajčat a cibule v sladkokyselém nálevu. Skvělý oběd! 🙂