Šunkofleky - Češka z Česka
parallax background

Šunkofleky

Jablečný závin
Listopad 15, 2015
Podzim
Listopad 22, 2015
 

Říká se jim taky fleky nebo roztomileji flíčky. Jejich původ je v Německu, ale do české klasiky patří, ať jim říkáme jakkoliv. Navíc příprava je velmi jednoduchá a časově nenáročná! Začátečníci, studenti a zaneprázdnění, jděte do nich! 

Ingredience:

balení flíčků

libové uzené maso

máslo

vejce (asi 4 ks) a trochu mléka

sůl

čerstvě mletý pepř

kyselé okurky k podávání

 

Postup:

  1. Flíčky uvařím dle návodu v uvařené vodě.

  2. Na másle osmažím uzené maso nakrájené na kostičky.

  3. Do uvařených flíčků zamíchám opečené uzené maso, opepřím čerstvým pepřem a podle chuti dosolím.

  4. Předehřeji troubu na 180 stupňů a zapékací mísu vymažu máslem.

  5. Flíčky s masem dám do zapékací mísy a dám péct na 15 min.

  6. Prošlehaná vajce s trochou mléka vliji na těstoviny, aby se dostala všude a peču ještě 5 min.

..... A to je vše! Nechte si chutnat! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *