Šunkofleky, fleky nebo roztomileji flíčky. Jejich původ je v Německu, ale do české klasiky patří, ať jim říkáme jakkoliv. Navíc příprava je velmi jednoduchá a časově nenáročná. Začátečníci, studenti a zaneprázdnění, jděte do nich! 🙂
Recept | Šunkofleky
- 16 listopadu, 2015
- 6
- 30 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- balení flíčků (500 g)
- libové uzené maso
- máslo
- 2 vejce
- trochu mléka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kyselé okurky k podávání
Postup
- Step 1
- Flíčky uvařím dle návodu v uvařené vodě.
- Step 2
- Na másle osmažím uzené maso nakrájené na kostičky. Do uvařených flíčků zamíchám opečené uzené maso, opepřím čerstvým pepřem a podle chuti dosolím.
- Step 3
- Předehřeji troubu na 180 stupňů a zapékací mísu vymažu máslem.Flíčky s masem dám do zapékací mísy a dám péct na 15 min.
- Step 4
- Prošlehaná vajce s trochou mléka vliji na těstoviny, aby se dostala všude a peču ještě 5 min. A to je vše! Nechte si chutnat! 🙂