Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Polévky

Bramboračka

Rovnou na recept

Jedna z polévek, kterou mám spojenou se svým dětstvím. Bramboračka je další jednoduchá polévka skvělé chuti i vzhledu, která se od pradávna vaří v českých zemích.

Recept | Bramboračka

Od: Češka z Česka
  • 9 prosince, 2015
  • 8
  • 20 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • hrst sušených hub (předem namočených cca 1 hod)
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 4 brambory nakrájené na kostičky
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • majoránka
  • 2 stroužky utřeného česneku
Postup
Krok 1
V hrnci na másle smažím cibuli dokud nezesklovatí.
Krok 2
Cibuli zaliji 2 l vody nebo zeleninového vývaru, přidám na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, celé koření a scezené houby, zamíchám a vařím asi 15 min. doměkka.
Krok 3
Osolím, opepřím, přidám rozemnutou majoránku a těsně ke konci vaření i česnek.

Bramboračka na fotkách není zahuštěná. Surovin je dost a myslím, že další zahušťování není třeba. Tip, pokud nechcete přidávat mouknu: Zahuštěte bramboračku tak, že ji trochu rozmixujete.

 

Štítky

  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Houby

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Podzim
Vánoce

Související články

Česnečka
Polévky

Česnečka

Cibulačka
Polévky

Cibulačka

Dýňová polévka
Polévky

Dýňová polévka

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.