Bramboračka - Češka z Česka
parallax background

Bramboračka

Mikulášská obchůzka
Prosinec 5, 2015
Lucky
Prosinec 13, 2015
 

Jedna z polévek, kterou mám spojenou se svým dětstvím. Bramboračka je další jednoduchá polévka skvělé chuti i vzhledu, která se od pradávna vaří v českých zemích.

Příprava zabere asi 10 min, vaření 15 minut a uvedené množství je asi pro 8 osob.

 


Ingredience:

hrst sušených hub (předem namočených cca 1 hod)
2 lžíce másla
1 cibule nakrájená nadrobno
4 brambory nakrájené na kostičky
2 mrkve
2 petržele
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sůl
čerstvě mletý pepř
majoránka
2 stroužky utřeného česneku

Postup:

  1. V hrnci na másle smažím cibuli dokud nezesklovatí.

  2. Cibuli zaliji 2 l vody nebo zeleninového vývaru, přidám na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, celé koření a scezené houby, zamíchám a vařím asi 15 min. doměkka.

  3. Osolím, opepřím, přidám rozemnutou majoránku a těsně ke konci vaření i česnek.

 

Bramboračka na fotkách není zahuštěná. Surovin je dost a myslím, že další zahušťování není třeba. Pokud ale chcete, zahuštěte tak, že ji trochu rozmixujete. Nepřidávejte zbytečně nezdravou mouku. ;)

Tak ať chutná! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *