Bramborová kaše
parallax background

Bramborová kaše

Rajčatový salát
Rajčatový salát
Říjen 7, 2017
guláš
Guláš
Říjen 11, 2017
 

Bramborová kaše – výborná příloha k sekané nebo třeba k pečenému kuřátku? :)

K českým jídlům bramborové kaše patří, proto i na tomto blogu musí mít své čestné místo i přes to, že její přípravu asi každý zná.

Jemná bramborová kaše je dokonalým příkladem toho, že v jednoduchosti je krása a že z tvárných brambor se dají udělat všelijaké dobroty.

 

Ingredience:

brambory (varný ty C)

máslo

mléko nebo smetana

sůl

 

Postup:

1) Brambory umyji, oškrábu a nakrájím na stejnoměrné kostky, aby se rychle a stejnoměrně uvařily.

2) Brambory dám do hrnce a zaliji vodou tak, aby byli akorát ponořené a přivedu k varu.

3) Uvařené brambory scedím a rozmačkám. Přidám k nim máslo nakrájené na plátky přiměřeně k množství brambor a zaliji trochou vlažného mléka nebo smetany.

Více másla ani smetana neuškodí, spíše si tím přilepšíte do chuti i do tučnosti. :) Množství přidávám postupně, abych docílila požadované konzistence. Průběžně brambory rozmixovávám nebo dále prošťouchávám. Nakonec metlou prošlehám do hladka/rozmixuji. :)

 

Vaše Češka z Česka ♥

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *