Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím
parallax background

Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím

2 horké nápoje, které si zamilujete
Listopad 5, 2018
Slovácká moštárna
Listopad 19, 2018

 

Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím je na přípravu tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. Hotový je raz dva, a tak je ideální pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.

Ingredience:

1 listové těsto

150 g uzeného masa

100 g kysaného zelí

kmín dle chuti

1 vejce

 

Postup:

  1. Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválím listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládám na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí a posypu kmínem.

  2. Slaný štúdl zavinu a přenesu na plech vyložený pečícím papírem. Vejce vyšlehám vidličkou a štrúdl jím pomažu. Posypu kmínem a solí a dám péct na 190 °C po dobu asi 25 min, dokud štrúdl nezezlátne.

 

Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Napište mi do komentářů, jak ho máte nejraději vy.

 

 
 

Chcete se dozvědět tipy na další recepty a články? Sledujte mě i na sociálních sítích:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *