Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím je na přípravu tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. Hotový je raz dva, a tak je ideální pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.
Recept | Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím
- 15 listopadu, 2018
- 6
- 40 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 listové těsto
- 150 g uzeného masa
- 100 g kysaného zelí
- kmín dle chuti
- 1 vejce
Postup
- Step 1
- Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválím listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládám na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí a posypu kmínem.
- Step 2
- Slaný štúdl zavinu a přenesu na plech vyložený pečícím papírem. Vejce vyšlehám vidličkou a štrúdl jím pomažu. Posypu kmínem a solí a dám péct na 190 °C po dobu asi 25 min, dokud štrúdl nezezlátne.
Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Napište mi do komentářů, jak ho máte nejraději vy.