Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Slané

Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím

Rovnou na recept

Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím je na přípravu tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. Hotový je raz dva, a tak je ideální pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.

Recept | Slaný štrúdl s uzeným masem a zelím

Od: Češka z Česka
  • 15 listopadu, 2018
  • 6
  • 40 min
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 1 listové těsto
  • 150 g uzeného masa
  • 100 g kysaného zelí
  • kmín dle chuti
  • 1 vejce
Postup
Krok 1
Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválím listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládám na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí a posypu kmínem.
Krok 2
Slaný štúdl zavinu a přenesu na plech vyložený pečícím papírem. Vejce vyšlehám vidličkou a štrúdl jím pomažu. Posypu kmínem a solí a dám péct na 190 °C po dobu asi 25 min, dokud štrúdl nezezlátne.

Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Napište mi do komentářů, jak ho máte nejraději vy.

Štítky

  • Zelí

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

2 horké nápoje, které si zamilujete
Přástky

Související články

Toč
Slané

Toč

Vdolky
Slané

Vdolky

Slaný koláč z nových brambor
Hlavní jídla, Slané

Slaný koláč z nových brambor

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.