Slaný koláč z nových brambor

Slaný koláč z nových brambor

Králík na petrželi
Červen 26, 2019
Borůvkové knedlíky
Červen 26, 2019

Slaný koláč z nových brambor si můžete dát nejen na Vysočině, kde se brambory hojně pěstují. :) Přijde k chuti jako večeře i svačina.

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotku a jídlo stylizovala.

Ingredience:

1 koláč,  60 min

300 g nových brambor

300 g zakysané smetany

100 g sýru ementál

1⁄2 lžičky muškátového květu

sůl, pepř

1 listové těsto rozválené

2 snítky rozmarýnu

80 g másla

1 hrst hladkolisté petrželky

Postup:

  1. Brambory nakrájejte na 2 mm silné plátky.

  2. Zakysanou smetanu smíchejte se strouhaným ementálem, muškátovým

květem, solí a pepřem.

  1. Těsto rozložte na plech o rozměru 40 × 30 cm a propíchejte vidličkou.

Rozetřete na něj sýrovou směs a poklaďte plátky brambor.

  1. Posypte lístky rozmarýnu a zakapejte rozpuštěným máslem. Pečte na 190 °C 40 minut dozlatova.

  2. Nechte vychladnout, krájejte na čtverce a posypte petrželkou.

1 Comment

  1. Zuzana Kupková napsal:

    Je moc dobrý a lehký, ideální na léto jako oběd nebo večeře. Dělala jsem jej již dvakrát, po druhé jsem brambory proložila mladou cuketkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *