Letní procházka voňavým lesem, žádný spěch a sbírání modrých borůvek z nízkých keříků rovnou do pusy. Prázdninové dny jak se patří. Než půjdete do lesa, vemte si s sebou nádobu a nasbírejte si borůvky i domů. Tyhle sladké kynuté borůvkové knedlíky jsou zaručeně bezkonkurenční!
Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotku a jídlo stylizovala.
Recept | Borůvkové knedlíky
- 26 června, 2019
- 4
- 75 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 200 g hrubé mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 1⁄2 sáčku sušeného droždí
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 180 ml mléka
- 400 g borůvek
- 150 g másla
- 4 lžíce moučkového cukru
- 50 g perníku na strouhání
Postup
- Step 1
- Smíchejte oba druhy mouky s droždím a solí. Uprostřed směsi udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a přilijte mléko.
- Step 2
- Vypracujte hladké těsto, překryjte ho potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě.
- Step 3
- Těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte placičku. Do středu položte malou hrst borůvek a knedlík zabalte.
- Step 4
- Do vroucí vody vložte knedlíky. Po 8 minutách je otočte a vařte dalších 7 minut. 5. Vyjměte a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára.
- Step 5
- Máslo rozpusťte a přelijte jím na talíři knedlíky. Ozdobte borůvkami, moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.
Borůvky mají super schopnosti a právem se jim říká ovoce 21. století a nejzdravější ovoce na světě. Přečtěte si o nich více v mém dalším článku Borůvky.