Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Slaný koláč z nových brambor
Červen 26, 2019
Čerstvý pstruh s hráškovým pyré
Červen 26, 2019

Letní procházka voňavým lesem, žádný spěch a sbírání modrých borůvek z nízkých keříků rovnou do pusy. Prázdninové dny jak se patří.

Než půjdete do lesa, vemte si s sebou nádobu a nasbírejte si borůvky i domů. Tyhle sladké kynuté borůvkové knedlíky jsou zaručeně bezkonkurenční!

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotku a jídlo stylizovala.

Ingredience:

4 porce, 30 min + 45 min kynutí

200 g hrubé mouky

200 g polohrubé mouky

1⁄2 sáčku sušeného droždí

1 špetka soli

1 vejce

80 ml mléka

400 g borůvek

150 g másla

4 lžíce moučkového cukru

50 g perníku na strouhání

Postup:

  1. Smíchejte oba druhy mouky s droždím a solí. Uprostřed směsi udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a přilijte mléko.

  2. Vypracujte hladké těsto, překryjte ho potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě.

  3. Těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte placičku. Do středu položte malou hrst borůvek a knedlík zabalte.

  4. Do vroucí vody vložte knedlíky. Po 8 minutách je otočte a vařte dalších 7 minut. 5. Vyjměte a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára.

  5. Máslo rozpusťte a přelijte jím na talíři knedlíky. Ozdobte borůvkami, moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.

Borůvky ze zahrady
Borůvky_2

Borůvky mají super schopnosti a právem se jim říká ovoce 21. století a nejzdravější ovoce na světě. Přečtěte si o nich více v mém dalším článku Borůvky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *