Kde jsou doby, kdy u domů na vesnici byla králikárna s králíky? V dnešní době jeho skvělá chuť už není tolik známá. Připravte si králíka na petrželi a pochutnejte si na jednom z nejkvalitnějších mas.
Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.
Recept | Králík na petrželi
- 26 června, 2019
- 4
- 80 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 králík
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 3 petržele
- 200 ml bílého vína
- 400 g brambor
- 80 g másla
- 2 jarní cibulky
- 2 snítky rozmarýnu
Postup
- Step 1
- Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
- Step 2
- Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
- Step 3
- Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
- Step 4
- Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
- Step 5
- Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
- Step 6
- Vodu slijte, brambory rozšťouchej- te. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.