Králík na petrželi

Králík na petrželi

Kuřecí čtvrtky s meruňkovou omáčkou
Červen 13, 2019
Slaný koláč z nových brambor
Červen 26, 2019

Kde jsou doby, kdy u domů na vesnici byla králikárna s králíky?

V dnešní době jeho skvělá chuť už není tolik známá. Připravte si králíka na petrželi a pochutnejte si na jednom z nejkvalitnějších mas.

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem a nápoji, vybírala jsem dekorace pro fotky a jídlo stylizovala.

Ingredience:

4 porce, příprava 80 min, bez lepku

1 králík

sůl, pepř

2 lžíce olivového oleje

2 cibule

3 petržele

200 ml bílého vína

400 g brambor

80 g másla

2 jarní cibulky

2 snítky rozmarýnu

Postup:

  1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.

  2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.

  3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.

  4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.

  5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.

  6. Vodu slijte, brambory rozšťouchej- te. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *