Sladký podmáslový chlebíček s ořechy vám zachutná ke snídani i kdykoliv během dne k čaji nebo kafi. Je vláčný a jeho ořechová chuť jakoby vítala následující chladnější měsíce.
Recept | Sladký podmáslový chlebíček s ořechy
- 7 října, 2018
- 12
- 75 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 260 g hladké mouky
- 500 g celozrnné mouky jemně mleté
- 1 ks balíčku kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¾ lžičky mořské soli
- 400 g třtinového cukru
- 600 ml podmáslí
- 2 vejce
- 100 g másla
- 100 g vlašských ořechů (klidně i více)
Postup
- Step 1
- Do hluboké mísy prosiju hladkou mouku, kypřící prášek, koření a sůl. Přidám celozrnnou mouku a znovu prosiju. Přimíchám cukr.
- Step 2
- Zvlášť vyšlehám vejce do pěny a promíchám s rozpuštěným (ne teplým) máslem a podmáslím. Tekutou směs zapracuji do suchých surovin a nakonec přidám ořechy.
- Step 3
- Těsto naliji do obdélníkové vysoké formy 30 x 11 x 6 cm vyložené pečícím papírem. Peču ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 60 min. Po vychladnutí krájím na cca 1 cm plátky. S máslem nebo jen tak suchý je vláčný a úžasný. 🙂 Napiště mi do komentářů, jak se vám povedl.
Děkuji za recept, dělala jsem včera a povedl se! Dělala jsem z poloviční dávky. Místo podmáslí jsem dala svůj kefír z kombuchy. Měla jsem strach z většího množství celozrnky (dávam většinou jen 1/3). Celozrnka saje víc tekutiny a musela jsem přidat vodu (mléko). Možná i proto, že můj kefír byl hustější. Ale nakonec se opravdu podařil a dnes na snídani s jogurtem jsme si pošmákli ? Chlebík budu dělávat ? díky
To mám radost, že se povedl! 🙂
Děkuji moc za komentář a váš tip!
Krásný den, Jana♥