Sladký podmáslový chlebíček s ořechy
parallax background

Sladký podmáslový chlebíček s ořechy

Sirupy Kitl – Smrkáček Bio
Září 16, 2018
Zapečená dýně s bramborami
Říjen 7, 2018

 

Sladký podmáslový chlebíček s ořechy vám zachutná ke snídani i kdykoliv během dne k čaji nebo kafi.

Je vláčný a jeho ořechová chuť jakoby vítala následující chladnější měsíce. :)

Ingredience:

Příprava 15 min, Pečení 60 min

260 g hladké mouky

500 g celozrnné mouky jemně mleté

1 ks balíčku kypřícího prášku

1 lžička skořice

½ lžičky mletého muškátového oříšku

¾ lžičky mořské soli

400 g třtinového cukru

600 ml podmáslí

2 vejce

100 g másla

100 g vlašských ořechů (klidně i více)

Postup:

  1. Do hluboké mísy prosiju hladkou mouku, kypřící prášek, koření a sůl. Přidám celozrnnou mouku a znovu prosiju. Přimíchám cukr.

  2. Zvlášť vyšlehám vejce do pěny a promíchám s rozpuštěným (ne teplým) máslem a podmáslím. Tekutou směs zapracuji do suchých surovin a nakonec přidám ořechy.

  3. Těsto naliji do obdélníkové vysoké formy 30 x 11 x 6 cm vyložené pečícím papírem. Peču ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 60 min. Po vychladnutí krájím na cca 1 cm plátky. S máslem nebo jen tak suchý je vláčný a úžasný. :) Napiště mi do komentářů, jak se vám povedl.

 
 

Sledujte mě na sociálních sítích a mějte přehled nejen o nových receptech:

2 Comments

  1. Heluš napsal:

    Děkuji za recept, dělala jsem včera a povedl se! Dělala jsem z poloviční dávky. Místo podmáslí jsem dala svůj kefír z kombuchy. Měla jsem strach z většího množství celozrnky (dávam většinou jen 1/3). Celozrnka saje víc tekutiny a musela jsem přidat vodu (mléko). Možná i proto, že můj kefír byl hustější. Ale nakonec se opravdu podařil a dnes na snídani s jogurtem jsme si pošmákli 😋 Chlebík budu dělávat 🙂 díky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *