Rybíz - Češka z Česka
parallax background

Rybíz

Šumava
Červenec 6, 2018
Borůvky
Červenec 15, 2018

 

Rybíz je po generace často pěstovaným ovocem u nás. Roste na keřích, které nevyžadují mnoho péče a poskytují hodně plodů. Rybíz je super potravina! Má kyselejší chuť a přispívá k obranyschopnosti organismu díky hojnému množství vitamínu C. Malé bobule obsahují také vitamin E a řadu vitaminů skupiny B.

Jaký rybíz máte nejraději – černý, červený nebo bílý?

Černý rybíz bývá méně kyselý a obsahuje více vitaminu C než jiné druhy rybízu. Všechny druhy mají ale výborné účinky v prevenci i léčbě zdravotních neduhů.

  • Posiluje imunitu

  • Chrání zrak

  • Chrání sliznice

  • Hubí choroboplodné zárodky

  • Pomáhá při infekcích trávícího systému

  • Má příznivý vliv na nervový systém, paměť a soustředění

  • Podporuje peristaltiku střev

  • Podporuje cévy, žíly a průchodnost krve

  • Pomáhá při léčbě nachlazení, virových i bakteriálních infekcí (chřipka, bronchitida, angína, záněty dutin, infekce sliznic)

 

To je slušný součet příznivého působení na zdraví, co myslíte? :)

 

Nejzdravější je jíst rybíz čerstvý bez tepelné úpravy, ale i po tepelné úpravě si zachovává množství zdraví prospěšných látek.

A jak máte rybíz nejraději? Napište mi to do komentářů. :)

 
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *