Ovocný hrnkový koláč s drobenkou
parallax background

Ovocný hrnkový koláč s drobenkou

Kosmatice
Červen 2, 2018
Portugalsko – Ponta da Piedade, Lagos
Červen 29, 2018
 

Jednoduchý ovocný hrnkový koláč s drobenkou.

Podle sezónnosti můžete doplnit ovoce, které právě zraje a máte ho k dispozici. Připravený je raz dva a snědný taky! :)

Ovocný koláč s drobenkou

 

Ingredience:

Na těsto

Hrnek je o objemu 250 ml

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek polohrubé mouky

3/4 hrnk moučkového cukru

1 sáček vanilkového cukru

1 hrnek mléka

3/4 hrnku oleje

1 vejce

1/2 sáčku prášku do pečiva

500 g čerstvých jahod, třešní nebo jiného ovoce

Na drobenku:

3/4 hrnku polohrubé mouky

1/2 hrnku moučkového cukru

70 g másla

100 g mandlových lupínků

 

Postup:

1) Nejprve připravím drobenku: Do misky dám polohrubou mouku, moučkový cukr a máslo (je lepší, když máslo necháte předem chvilku mimo lednici, aby nebylo tak tuhé). Prsty vypracuji drobenku a odložím ji  stranou, než ji budu potřebovat.

2) Nejlépe v robotu smíchám všechny ingredience na těsto kromě ovoce. Vypracuji hladké těsto, které naliji do pekáčku vyloženého pečicím papírem a stěrkou rozprostřu po celém dnu.

 3) Troubu si předehřeji na 180 °C. Omyté a nakrájené ovoce pokládám na těsto. Drobenkou bohatě posypu celý koláč. 

4)  Koláč peču přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.

Letní moučník je hotov. Nechte si chutnat!

Vaše Češka z Česka♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *