Jednoduchý ovocný hrnkový koláč s drobenkou. Podle sezónnosti můžete doplnit ovoce, které právě zraje a máte ho k dispozici. Připravený je raz dva a snědený taky!
Recept | Jednoduchý ovocný hrnkový koláč s drobenkou
- 15 června, 2018
- Vytisknout recept
Suroviny
- Na těsto:
- Hrnek je o objemu 250 ml
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnk moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 500 g čerstvých jahod, třešní nebo jiného ovoce
- Na drobenku:
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 70 g másla
- 100 g mandlových lupínků
Postup
- Step 1
- Nejprve připravím drobenku: Do misky dám polohrubou mouku, moučkový cukr a máslo (je lepší, když máslo necháte předem chvilku mimo lednici, aby nebylo tak tuhé). Prsty vypracuji drobenku a odložím ji stranou, než ji budu potřebovat.
- Step 2
- Nejlépe v robotu smíchám všechny ingredience na těsto kromě ovoce. Vypracuji hladké těsto, které naliji do pekáčku vyloženého pečicím papírem a stěrkou rozprostřu po celém dnu.
- Step 3
- Troubu si předehřeji na 180 °C. Omyté a nakrájené ovoce pokládám na těsto. Drobenkou bohatě posypu celý koláč.
- Step 4
- Koláč peču přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.
Zdravím a hlásím překlep…
Prostřednictvím webu a sociálních sítích… přebývá Vám tam na konci CH..
Tedy správně: Prostřednictvím webu a sociálních sítí…
Díky!
KB
Díky za upozornění, už jsem opravila. 🙂
Jana❤️
Dobrý den, jaký rozměr pekáčku jste použila? Děkuji 🙂
Dobrý den, rozměr zapékací mísy na fotce je 28×18 cm. Přeji krásný den a ať se koláč povede 🙂 Jana