Růžičková kapusta s vejcem a žampiony
parallax background

Růžičková kapusta s žampiony a vejci

guláš
Guláš
Říjen 11, 2017
svatomartinské pečivo
Svatomartinské rohlíčky
Listopad 7, 2017
 

Růžičková kapusta obecně nění přiliš oblíbená a s tímto receptem se nejspíš většině z vás nezavděčím. Nazavrhujte ale kapustu před tím, než ji ochutnáte. Osobně ji mám moc ráda a spolu s vejcem a žampiony, vytvoří povedenou zdravou večeři. :)


 Růžičková kapusta je košťálová zelenina, kterou koupíte většinou bez košťálu, pouze malé roztomilé kuličky - růžičky. Kupujte pevné, zelené a zavřené růžičky. V lednici vám vydrží několik dní a jejich příprava je jednoduchá. Zkuste třeba tento recept - Růžičková kapusta s žampiony a vejci.

 

Ingredience:

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

250 g žampionů

500 g růžičkové kapusty

2 stroužky česneku

sůl

pepř

vejce

 

Postup:

1.) Na oleji osmažím nakrájenou cibulku spolu se žampiony dokud nezazlátnou.

2.) Přidám na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchnu vroucí vodou a nechám okapat. Opékám 5 min, dokud kapusta nezměkne.

3. Když je kapusta měkká, přidám prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořím důlek a rozklepnu do něj vajíčka podle počtu porcí, solím a opepřím.

TIP: Pokud máte rádi vejce tužší konzistence, přikryjte pánvičku pokličkou. A je to! Dobrou chuť! :)

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *