Růžičková kapusta obecně není přiliš oblíbená a s tímto receptem se nejspíš většině z vás nezavděčím. Nazavrhujte ale kapustu před tím, než ji ochutnáte. Osobně ji mám moc ráda a spolu s vejcem a žampiony, vytvoří povedenou zdravou večeři. 🙂
Růžičková kapusta je košťálová zelenina, kterou koupíte většinou bez košťálu, pouze malé roztomilé kuličky – růžičky. Kupujte pevné, zelené a zavřené růžičky. V lednici vám vydrží několik dní a jejich příprava je jednoduchá. Zkuste třeba tento recept – Růžičková kapusta s žampiony a vejci.
Recept | Růžičková kapusta s žampiony a vejci
- 25 října, 2017
- 4 porce
- Vytisknout recept
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- 500 g růžičkové kapusty
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- vejce
Postup
- Step 1
- Na oleji osmažím nakrájenou cibulku spolu se žampiony dokud nezazlátnou.
- Step 2
- Přidám na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchnu vroucí vodou a nechám okapat. Opékám 5 min, dokud kapusta nezměkne.
- Step 3
- Když je kapusta měkká, přidám prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořím důlek a rozklepnu do něj vajíčka podle počtu porcí, solím a opepřím.
TIP: Pokud máte rádi vejce tužší konzistence, přikryjte pánvičku pokličkou. A je to! Dobrou chuť! 🙂