Řepa mnohdy vyvolává rozporuplné pocity. Možná je to vzpomínkami na školní jídelnu, možná je to její zemitou nasládlou chutí, barvou nebo dlouhým vařením. Co se jí ale nedá odepřít jsou její pozitivní účinky pro zdraví. Dobře uskladněná v chladu vydrží i měsíce, a je tak ideální a přirozenou zeleninou na zimu. Zkuste tenhle jednoduchý salát/pomazánku. Věřím, že vás mile překvapí.
Recept | Řepový salát s ořechy
Vaření řepy cca 1 hod (podle velikosti) + vychladnutí (doporučuji uvařit klidně den předem), příprava cca 10 min.
- 13 ledna, 2021
- 80 min
- Vytisknout recept
Suroviny
- 500 g řepy
- 250 ml bílého jogurtu nebo sýru s modrou plísní
- hrst vlašských ořechů
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Step 1
- Řepu uvařím v osolené vodě. Trvá to asi hodinu, záleží podle její velikosti. Vybírám stejně velké kusy, pro jejich rovnoměrné uvaření.
- Step 2
- Uvařenou řepu nechám vychladnout, nožem lehce zahrojím do slupky, oloupu a nastrouhám na hrubém struhadle.
- Step 3
- Přidám jogurt/sýr, ale klidně obojí, ořechy nalámané na menší kousky (můžete je předem lehce nasucho opéct na pánvi). Osolím, opeřím, a je to! 🙂