Hovězí závitky

Hovězí závitky

Perníková bábovka s čokoládou a malinami
Červen 7, 2019
Česnečka s loštickými tvarůžky
Červen 13, 2019

Tento recept jsem připravila v milé spolupráci s Albert magazínem, kde jsem pro číslo červen 2019 připravila tipy na výlety po České republice spojené s jídlem. 

Hovězí závitky vám připomenou toulání se po zelených kopcích Beskyd. Dejte si k hovězím závitkům čerstvý chleba nebo třeba bramborovou kaši. A nezapomeňte na vychlazené pivo!

Aby byl oběd se vzpomínkou Beskyd kompletní, doporučuji pivo Radegast. :)

Ingredience:

4 porce, příprava 60 min

4 hovězí zadní plátky

sůl, pepř

4 plátky anglické slaniny

1 mrkev

2 kyselé okurky

1 lžíce olivového oleje

2 cibule

150 ml tmavého piva

8 plátků čerstvého chleba

 

Postup:

  1. Maso naklepejte přes potravinářskou fólii. Osolte a opepřete z obou stran.

  2. Na plátky rozdělte slaninu, nakrájenou mrkev a okurky. Zabalte a zpevněte párátky.

  3. Na oleji opečte dozlatova cibuli nakrájenou na kolečka.

  4. Do pánve vložte závitky a 5 minut restujte z obou stran.

  5. Přilijte pivo a 10 minut duste.

  6. Závitky přendejte do pekáče i s výpekem a přikryjte alobalem.

  7. V troubě vyhřáté na 190 °C pečte 40 minut.

  8. Výpek slijte a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

  9. Závitky přelijte omáčkou a podávejte s chlebem nebo s knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *