Nové brambory s bylinkovým dipem
parallax background

Nové brambory s bylinkovým dipem

Angrešt
Červenec 21, 2016
Kuře po staročesku
Červenec 31, 2016
 

Mám pro vás tip na super večeři nebo oběd, který ale možná znáte:

V troubě pečené nové brambory s jogurtovým dipem plným čerstvých bylinek a česneku.

Dobré, rychlé, jednoduché, levné, sezónní a zdravé jídlo.


 

Rané, neboli nové brambory jsou sbírané na jaře a v létě. Rozdíl mezi jarními a pozdními bramborami je ten, že nové brambory mají lehkou slupku, která se buď neodkrajuje vůbec, nebo se dá lehce oškrábat bez zajetí nože pod slupku.

Rané/nové brambory jsou také menší a bývají chutnější. Hodí se k jídlu jako příloha - pečené v troubě, grilované, vařené.

Méně vhodné jsou na přípravu bramborových kaší, knedlíků a bramboráků.

 

Ingredience:

Nové/rané brambory 

slunečnicový olej na pokapání brambor

sůl

na dip:

bílý jogurt (zakysaná smetana nebo měkký tvaroh)

česnek (2 stroužky - podle chuti)

bylinky dle libosti, já použila pažitku a petržel

sůl

 

Postup:

Postup je opravdu jednoduchý, že jsem se přemýšlela, jestli ho vůbec uvádět. :)

Nové brambory jsem umyla, osolila, pokapala lehce slunečnicovým olejem a dala péct na pečícím papíře do změknutí.

Do jogurtu jsem přidala prolisované stroužky česneku, sůl a na drobno nakrájené bylinky.

Toť vše. V jednoduchosti je přeci krása! :)

 
 

P.S.: Sledujte mě také na sociálních sítích a nic vám neunikne:

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *