Angrešt
parallax background

Angrešt

Hrášek
Červenec 16, 2016
Nové brambory s bylinkovým dipem
Červenec 30, 2016

Sladkokyselé plody angreštu rostou na nízkých trnitých keřích, které jsou nenáročné na pěstování a výživově velice cenné. Několik bobulek angreštu dodá do těla spoustu cenných látek, které potřebuje ke zdraví. To se hodí, ne? :)

Angrešt je výborný syrový třeba jako součást ovocných salátů.

Vyzkoušela jsem i marmeládu, ale stejně dám vždycky přednost jahodové, malinové nebo třešňové. Málo zralé angrešty se hodí i jako přídavek do jiných marmelád a džemů (ne více jak 20%). Nahradí tak pektinové přípravky.

A pokud si chcete z angreštů něco připravit, mám pro vás tip na osvěžující angreštové poháry. :)

 

 
angreštový pohár
 
 
  • Angrešt díky vysokému obsahu antioxidantů chrání proti infekcím,

  • posiluje zrak, kosti a svaly,

  • je důležitý pro růst a vývoj dětí.

  • Obsahuje vysoké množství vitamínu C díky kterému chrání před nachlazením,

  • posiluje obranyschopnost organismu,

  • posiluje prostatu a plodnost,

  • chrání před srdečními chorobami,

  • posiluje srdce, nervy a udržuje optimální hladinu cholesterolu v krvi.

  • Chrání před infekcí dýchacích cest,

  • má příznivý vliv na hojení ran, zlomenin, popálenin, 

  • zabraňuje komplikacím při diabetu, např. očním problémům. 

  • Vláknina obsažená v angreštu čistí střeva a zbavuje organismus škodlivých látek.

  • Pomáhá léčit hemeroidy a křečové žíly.

 
 

Sledujte mě také na sociálních sítích:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *