Sladkokyselé plody angreštu rostou na nízkých trnitých keřích, které jsou nenáročné na pěstování a výživově velice cenné. Několik bobulek angreštu dodá do těla spoustu cenných látek, které potřebuje ke zdraví. To se hodí, ne? 🙂
Angrešt je výborný syrový třeba jako součást ovocných salátů.
Vyzkoušela jsem i marmeládu, ale stejně dám vždycky přednost jahodové, malinové nebo třešňové. Málo zralé angrešty se hodí i jako přídavek do jiných marmelád a džemů (ne více jak 20%). Nahradí tak pektinové přípravky.
A pokud si chcete z angreštů něco připravit, mám pro vás tip na osvěžující angreštové poháry.
- Angrešt díky vysokému obsahu antioxidantů chrání proti infekcím,
- posiluje zrak, kosti a svaly,
- je důležitý pro růst a vývoj dětí.
- Obsahuje vysoké množství vitamínu C díky kterému chrání před nachlazením,
- posiluje obranyschopnost organismu,
- posiluje prostatu a plodnost,
- chrání před srdečními chorobami,
- posiluje srdce, nervy a udržuje optimální hladinu cholesterolu v krvi.
- Chrání před infekcí dýchacích cest,
- má příznivý vliv na hojení ran, zlomenin, popálenin,
- zabraňuje komplikacím při diabetu, např. očním problémům.
- Vláknina obsažená v angreštu čistí střeva a zbavuje organismus škodlivých látek.
- Pomáhá léčit hemeroidy a křečové žíly.
Sledujte mě také na sociálních sítích.