Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Hlavní jídla

Králik na hořčici a smetaně

Rovnou na recept

Pečené králičí maso je běžným víkendovým obědem hlavně na vesnicích, kde lidé králíky chovají v králíkárnách. Koupit králičí maso v obchodě není tak rozšířené jako jiný druh masa. Doporučuji vyhledat chovatele z blízké vsi nebo farmy, kde můžete navíc poznat, jak je o chov králíků postaráno. 🙂

Králičí maso je lahodné, světlé, zdraví prospěšné a dietní. Klasická příprava je pečený králík na česneku. Tradiční je ale také pečený králík na hořčici s smetaně. A věřte mi, je to delikatesa.

Recept | Králík na hořčici a smetaně

Příprava: 10 minut, Marinování: přes noc, Pečení: 1½ hod
Od: Češka z Česka
  • 3 srpna, 2016
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 1 králík, naporcovaný
  • 125 g másla
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • Přílohu doporučuji šťouchané brambory, bramborové nebo houskové knedlíky.
Postup
Krok 1
Porce králíka osolím a naskládám do pekáče. V kastrůlku rozehřeji máslo, přidám do něj grilovací koření a mletou papriku, chvilku smažím, aby se paprika rozvoněla, a pak přimíchám obě hořčice. Kastrůlek sundám z plotny a ze všech stran králíka potřu ještě teplou marinádou. Zbylou marinádou králíka zaliji. Pekáč přetáhnu potravinářskou fólií a nechám do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
Krok 2
Předehřeji troubu na 200 °C (můžeme péct i déle na sníženou teplotu cca 170°C) Průběžně králíka kontrolujte a potírejte výpekem. Pekáč s králíkem přikryji alobalem namísto fólie a dám péct. Maso průběžně potírám výpekem. Za 45 min alobal sundám a do pekáče přiliji mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání peču dalších 45 minut.

Štítky

  • Králičí maso

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Nové brambory s bylinkovým dipem
Český Krumlov

Související články

Guláš
Hlavní jídla

Guláš

Karlovarský knedlík
Hlavní jídla

Karlovarský knedlík

Fazolová pánev
Hlavní jídla

Fazolová pánev

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

…

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.