Medailonky s houbami
parallax background

Medailonky s houbami

Zapečená dýně s bramborami
Říjen 7, 2018
2 horké nápoje, které si zamilujete
Listopad 5, 2018

 

Ingredience:

Příprava 30 min, opékání 15 min

4 lžíce másla

600 g vepřové panenky

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

1 jablko

4 šalotky

400 g mladých pevných hub

250 ml suchého cidru

150 g zakysané smetany

(pro jemnější chuť můžete použít smetanu na vaření)

pažitka na ozdobení

 

Postup:

V pánvi rozehřeji 2 lžíce másla a plátky masa na něm opékám 2 až 3 min z každé strany. Osolím, opepřím, zabalím do alobalu aby maso zůstalo horké.

V jiné pánvi rozehřeji 1 lžíci másla a opékám plátky jablek 5 až 7 min, až trochu změknou.

Mezitím v pánvi po mase rozehřeji zbytek másla a opékám na něm šalotku a houby asi 5 min. V té době změknou, zaliji je cidrem a za stálého míchání vařím 3 až 5 min, kdy se tekutina zredukuje na polovinu.

Vmíchám smetanu, ztlumím teplotu, přidám maso a prohřívám asi 2 min, dosolím, dopepřím. Přidám jablka a posypu pažitkou.

Sledujte mě také na sociálních sítích:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *