Češka z Česka
  • Česká kuchyně
    • Suroviny
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Saláty
    • Slané
    • Sladké
    • Cukroví
    • Nápoje
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
Hlavní jídla

Medailonky s houbami

Rovnou na recept

Tenhle recept na vepřové medailonky je netradiční pojetí lokálních surovin. Zkusíte ho? 🙂 

Recept | Medailonky s houbami

Od: Češka z Česka
  • 3 listopadu, 2018
  • 4 porce
  • Vytisknout recept
Suroviny
  • 4 lžíce másla
  • 600 g vepřové panenky
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 jablko
  • 4 šalotky
  • 400 g mladých pevných hub
  • 250 ml suchého cidru
  • 150 g zakysané smetany
  • (pro jemnější chuť můžete použít smetanu na vaření)
  • pažitka na ozdobení
Postup
Krok 1
V pánvi rozehřeji 2 lžíce másla a plátky masa na něm opékám 2 až 3 min z každé strany. Osolím, opepřím, zabalím do alobalu aby maso zůstalo horké.
Krok 2
V jiné pánvi rozehřeji 1 lžíci másla a opékám plátky jablek 5 až 7 min, až troche změknou.
Krok 3
Mezitím v pánvi po mase rozehřeji zbytek másla a opékám na něm šalotku a houby asi 5 min. V té době změknou, zaliji je cidrem a za stálého míchání vařím 3 až 5 min, kdy se tekutina zredukuje na polovinu.
Krok 4
Vmíchám smetanu, ztlumím teplotu, přidám maso a prohřívám asi 2 min, dosolím, dopepřím. Přidám jablka a posypu pažitkou.

Štítky

  • Houby
  • Jablka
  • Vepřové maso

Sdílejte:

  • Twitter
  • Facebook

Navigace pro příspěvek

Zapečená dýně s bramborami
2 horké nápoje, které si zamilujete

Související články

Guláš
Hlavní jídla

Guláš

Karlovarský knedlík
Hlavní jídla

Karlovarský knedlík

Fazolová pánev
Hlavní jídla

Fazolová pánev

Zanechte mi prosím zprávu Cancel reply

Jana Krátká

Více o mně

Prostřednictvím tohoto webu a sociálních sítí připomínám krásy Čech, Moravy a Slezka. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli…

SLEDUJTE MĚ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Co se děje na Instagramu?

Odběr newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

Štítky

  • Advent
  • Bezmasá jídla
  • Brambory
  • Bábovka
  • Houby
  • Hovězí maso
  • Jablka
  • Jaro
  • Koláče
  • Králičí maso
  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Luštěniny
  • Léto
  • Masopust
  • Mák
  • Omáčky
  • ovoce
  • Ořechy
  • Podzim
  • Povidla
  • Ryby
  • Rychlé recepty
  • Svatomartinské hody
  • Velikonoce
  • Vepřové maso
  • Vánoce
  • Zelí
  • Zima

Rubriky

  • Úvodní stránka
  • Česká kuchyně
  • České značky
  • Bylinky
  • Zvyky a tradice
  • Z cest
  • O mně
  • Spolupráce
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Recepty a články do e-mailu

Přihlašte se k odběru newsletteru a už vám neunikne žádný článek ani recept.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Veškeré fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a není povoleno je užívat bez povolení |Češka z Česka © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tento web používá soubory cookies. NastaveníSouhlasím
Privacy & Cookies Policy

Nastavení soukromí

Tento web používá cookies k vylepšení vašeho zážitku při procházení webu. Jsou kategorizovány podle potřeby a uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak používáte tento web. Tyto cookies budou uloženy v prohlížeči pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost tyto soubory cookie odhlásit. Zrušení některých těchto souborů cookie však může mít vliv na vaše prohlížení.
Nezbytné
Vždy povoleno

Potřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.

Není nutné

Některé soubory cookie, které nejsou pro fungování webu nezbytné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.