Tenhle recept na vepřové medailonky je netradiční pojetí lokálních surovin. Zkusíte ho? 🙂
Recept | Medailonky s houbami
- 3 listopadu, 2018
- 4 porce
- Vytisknout recept
Suroviny
- 4 lžíce másla
- 600 g vepřové panenky
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 jablko
- 4 šalotky
- 400 g mladých pevných hub
- 250 ml suchého cidru
- 150 g zakysané smetany
- (pro jemnější chuť můžete použít smetanu na vaření)
- pažitka na ozdobení
Postup
- Step 1
- V pánvi rozehřeji 2 lžíce másla a plátky masa na něm opékám 2 až 3 min z každé strany. Osolím, opepřím, zabalím do alobalu aby maso zůstalo horké.
- Step 2
- V jiné pánvi rozehřeji 1 lžíci másla a opékám plátky jablek 5 až 7 min, až troche změknou.
- Step 3
- Mezitím v pánvi po mase rozehřeji zbytek másla a opékám na něm šalotku a houby asi 5 min. V té době změknou, zaliji je cidrem a za stálého míchání vařím 3 až 5 min, kdy se tekutina zredukuje na polovinu.
- Step 4
- Vmíchám smetanu, ztlumím teplotu, přidám maso a prohřívám asi 2 min, dosolím, dopepřím. Přidám jablka a posypu pažitkou.