Lečo
parallax background

Lečo

Rajčata
Září 4, 2016
Okurky
Září 16, 2016
 

Lečo je směs zeleniny a vajec. Výborné letní jídlo, původem z Maďarska, které u nás zdomácnělo. Ještě aby ne, když všechny potřebné ingredience jednoduše seženeme. Ingrediencí navíc není mnoho a vaření zabere jen málo času. :)

 

Ingredience:

- na 5 porcí -

3 cibule

6 paprik (bílá, červená)

5 rajčat

5 vajec

sůl

čerstvě mletý pepř

slunečnicový olej (asi 1-2 lžíce, podle typu pánve)

může být i předem na pánvi osmažená klobása

 

Postup:

Na drobno nakrájím cibuli a nechám ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit. Přidám na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 min počkám, až začnou povolovat a přidám na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.) Osolím, opepřím, podliji lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechám vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve naliji a promíchám. Jen chvilku povařím. Když mají vejce pevnější konzistenci je hotovo! :)

Jako příloha se hodí chleba nebo vařené brambory. Osobně mám lečo s chlebem raději.

Přeji dobrou chuť!

 
 

 

Sledujte mě také na sociálních sítích - neuniknou vám žádné novinky a dozvíte se řadu zajímavostí, které se sem nevejdou! :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *